Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Alina Gorghiu nu ajungea nimic fără Bogdan Olteanu

Tăriceanu: Alina Gorghiu nu ajungea nimic fără Bogdan Olteanu

Tăriceanu: Alina Gorghiu nu ajungea nimic fără Bogdan Olteanu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Iul 2016   •   22:15

Fostul președinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a lansat un atac, vineri, la adresa actualei copreședinte a partidului, Alina Gorghiu, spunându-i că fără ajutorul lui Bogdan Olteanu nu ajungea nimic.

După ce a citit întreaga declarație a lui Gorghiu despre Bogdan Olteanu, cel arestat vineri, șeful ALDE i-a transmis succesoarei lui că datorită viceguvernatorului BNR a urcat în partid.

”Bogdan Olteanu a ajutat-o pe Alina Gorghiu să urce treptele în cariera politică, iar ea face niște comentarii care sunt sub demnitatea la care m-aş fi aşteptat. Fără ajutorul lui Bogdan Olteanu, nu ajungea nimic, nu ajungea în Parlament. Eu am citit toată declarația ei care lasă loc la bănuieli să planeze asupra lui Bogdan Olteanu”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, vineri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3, referindu-se la scandalul de corupţie în care este implicat Olteanu. 

Reacția lui Tăriceanu vine după ce Alina Gorghiu a spus vineri, că a fost colegă cu Bogdan Olteanu şi asociată cu el într-o firmă de avocatură şi crede că este un om corect, precizând că nu ar vrea să lase să planeze asupra partidului vreo suspiciune că în 2008, campania a fost finanţată ilegal sau că fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu ar fi finanţat PNL cu fonduri ilegale.

Bogdan Olteanu, reţinut în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, în presă au apărut informaţii potrivit cărora Călin Popescu-Tăriceanu şi Bogdan Olteanu ar fi implicaţi într-un nou dosar al lui Sorin Ovidiu Vîntu privind fapte de corupţie în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, însă preşedintele Senatului a refuzat să le comenteze.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi dimineaţa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu o autospecială de la Penitenciarul Rahova. El a venit la DNA în legătură cu un memoriu pe care l-a înaintat procurorilor anticorupţie.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close