Antena 3 CNN Politică Tăriceanu cere demisia liderilor de filiale cu rezultate sub 15%. Orban: Nu demisionez!

Tăriceanu cere demisia liderilor de filiale cu rezultate sub 15%. Orban: Nu demisionez!

Tăriceanu cere demisia liderilor de filiale cu rezultate sub 15%. Orban: Nu demisionez!
16 Iun 2008   •   19:26

Rezultatele alegerilor sunt extraordinare pentru PNL, dar se lasă cu lupte interne puternice. Cel puţin aşa a anunţat Tăriceanu, care a a avertizat că vrea capul tuturor liderilor de filiale care au obţinut sub 15% la alegerile pentru Consiliul Judeţean. În această situaţie se află şi Ludovic Orban, liderul PNL Bucureşti. În acelaşi timp, Tăriceanu anunţă scurt: "Îmi voi depune candidatura pentru un nou mandat de preşedinte". În replică, Ludovic Orban avertizează că nu demisionează.

După şedinţa Biroului Politic Central, preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că este pus "în faţa unei decizii importante", la care nu vrea să facă vreo concesie. "Va trebui ca liderii filialelor care au obţinut sub 15% la votul politic pentru Consiliul Judeţean să îşi depună mandatul". Iar anunţul nu s-a oprit aici.

Şapte organizaţii sunt în această situaţie, printre care şi organizaţia de Bucureşti, al cărui preşedinte este Ludovic Orban, candidatul PNL la primăria Capitalei. "Avem o lipsă de performanţă la Bucureşti", a avertizat Tăriceanu, motivându-şi astfel decizia.



Replica lui Ludovic Orban a fost scurtă şi cuprinzătoare: "Nu îmi dau demisia". Liderul PNL Bucureşti a recunoscut că i s-a cerut în repetate rânduri să facă acest, însă fără motiv real. "Nu sunt responsabil de anumite rezultate conjuncturale, într-o situaţie de moment", iar Tăriceanu încearcă să confişte rezultatele bune pe care PNL le-a avut în ţară. "Cred că PNL a obţinut cel mai bun scor de după Revoluţie, dar acest rezultat este rodul eforturilor pe care l-au depus toţi candidaţii PNL în campanie", a încheiat Orban.

Opinia lui Orban este susţinută şi de vicepreşedintele PNL Norica Nicolai, care consideră că activitatea organizaţiilor cu scoruri slabe la alegeri trebuie analizată diferenţiat. PNL Bucureşti a obţinut, la alegerile pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, 11,7% din voturi, respectiv opt mandate de consilier.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close