Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Nu candidez la şefia PNL şi nu susţin pe altcineva dacă se adoptă votul pe liste

Tăriceanu: Nu candidez la şefia PNL şi nu susţin pe altcineva dacă se adoptă votul pe liste

Tăriceanu: Nu candidez la şefia PNL şi nu susţin pe altcineva dacă se adoptă votul pe liste
Sursa foto: Cãlin Popescu Tãriceanu
17 Feb 2010   •   12:28

Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că va candida la şefia partidului numai în cazul în care Statutul formaţiunii liberale nu va fi modificat în sensul alegerii conducerii pe liste. Tăriceanu a precizat însă că va participa la Congres pentru a vota împotriva sistemului moţiunilor.
"Dacă Statutul care se va adopta va fi unul de vot de listă, atunci vă spun de pe acum că nu candidez, pentru că nu înţeleg să validez prin participare o astfel de aberaţie", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.
El a arătat că nu va susţine pe nimeni altcineva pentru şefia paridului şi nici nu va accepta oferta vreunui candidat la şefia PNL de a face parte din echipa sa. "După ce am fost preşedintele partidului, nu se poate pune problema? a explicat Tăriceanu.
"Indiferent despre cine este vorba, o spun foarte clar ca să-i dau un răspuns pe această cale şi domnului Crin Antonescu: nu am cerut nimănui, nici lui şi nici altcuiva, să fac parte dintr-o echipă. Sunt capabil, dacă doresc, să fiu eu cel care îmi decid singur, pe picioarele mele, drumul politic. Am suficientă experienţă şi cred că am dovedit în 20 de ani de când sunt în PNL că ştiu să stau pe picioarele mele singur-singurel, nu am nevoie de ajutorul nimănui", a susţinut, într-o conferinţă de presă, Călin Popescu Tăriceanu.
Liderul PNL i-a transmis însă lui Antonescu că ar fi bine să se controleze când face afirmaţii în legătură cu persoana sa.
"Ar fi bine să se controleze când face afirmaţii în legătură cu persoana mea. Nu am avut niciun fel de discuţie, nu există niciun fel de apetenţă de-a mea pentru a avea neapărat o funcţie, nu-mi doresc funcţii în conducerea partidului, poate să stea liniştit, să le ia pe cele pe care le consideră, să le strângă pe toate, mai puţine, mai multe, nu am niciun fel de problemă. Problema mea este cum funcţionează partidul, în ce direcţie merge. Vreau ca PNL să rămână în continuare la nivelul la care l-am adus", a subliniat Tăriceanu.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că Ludovic Orban şi Călin Popescu Tăriceanu nu vor face parte din echipa pe care o va prezenta la Congres.
"Nu, din punctul meu de vedere, nu. Călin Popescu Tăriceanu este un coleg, o personalitate a PNL, pe care îl respect, dar care nu va face parte nici în calitate de membru din echipa mea, cu atât mai puţin de prim-vicepreşedinte", a spus Antonescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close