Antena 3 CNN Politică Tăriceanu şi Diaconescu cer interzicerea amprentării rromilor din Italia

Tăriceanu şi Diaconescu cer interzicerea amprentării rromilor din Italia

Tăriceanu şi Diaconescu cer interzicerea amprentării rromilor din Italia
09 Iul 2008   •   15:44

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu vrea ca măsurile luate de autorităţile italiene să afecteze românii. Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a cerut autorităţilor române să împiedice aprobarea documentului privind amprentarea romilor din Italia considerând că documentul este rasist şi naţional-populist.

"Nu vreau ca aceste măsuri directe sau indirecte să aducă vreo atingere cetăţenilor români, care trebuie să fie trataţi ca oricare alt cetăţean european", a declarat Tăriceanu.

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi ministrul Internelor, Cristian David, l-au informat pe premier că se fac toate demersurile pentru ca măsurile şi acţiunile autorităţilor italiene să fie în concordanţă cu normele europene.

Procedura de amprentare a rromilor din Italia a stârnit reacţii şi în tabăra social- democraţilor. Vicereşedintele PSD, Cristian Diaconescu susţine că amprentarea reprezintă un gest inadmisibil atât din punct de vedere al funcţionării democraţiei, cât şi din perspectiva regulilor de funcţionare ale unui stat de drept.

"Cerem autorităţilor de la Bucureşti să întreprindă toate demersurile necesare pentru a bloca această atitudine şi o astfel de decizie posibilă a statului italian. Conduita politică a guvernului iatalian poate face responsabil acest stat în faţa instanţelor internaţionale. Cei de la Bucureşti să studieze foarte serios faptul că România, la un moment dat, pentru a-şi apăra cetăţenii, poate apela şi la instanţele europene, comunitare", a declarat Diaconescu.

Antena3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close