Antena 3 CNN Politică Tentativă eşuată de împăcare a lui Antonescu cu Orban: Prim-vicele PNL ameninţă cu o contralistă la Congres

Tentativă eşuată de împăcare a lui Antonescu cu Orban: Prim-vicele PNL ameninţă cu o contralistă la Congres

Tentativă eşuată de împăcare a lui Antonescu cu Orban: Prim-vicele PNL ameninţă cu o contralistă la Congres
Sursa foto: Crin Antonescu, Ludovic Orban
10 Feb 2010   •   16:32

Preşedintele comisiei de statut a PNL, Mircea Ionescu Quintus a declarat miercuri că a încercat să îi împace pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, cu prim-vicepreşedintele Ludovic Orban, într-o întâlnire cu cei doi, dar a recunoscut că cei doi liberali nu s-au înţeles pe procedura de vot. Mai mult, Orban ar fi avertizat că în cazul în care Antonescu va veni la Congres cu o listă cu viitoarea echipă pentru partid, va veni la rândul său cu o listă similară.

Mircea Ionescu Quintus a anunţat, la finalul şedinţei Comisiei pentru Stratut, că a avut o întâlnire cu Antonescu şi Orban pentru a discuta chestiunile legate de modificarea Statutului PNL.

"Am avut o întâlnire, la ora 13.00, cu domnul preşedinte şi cu domnul Orban. Am fost şi am stat de vorbă cu domnul preşedinte, i-am aflat poziţia oficială", a precizat Quintus.

Seniorul liberal a arătat că a încercat să îi aducă la consens pe Orban şi Antonescu, dar că cei doi nu s-au înţeles.

"Am încercat, deşi am şi eu o părere, nu s-au putut înţelege, dar nici nu sunt îngrijorat că această neînţelegere ar putea duce la evenimente care să fie defavorabile partidului", a mai afirmat Quintus.

Quintus a declarat că Orban i-a spus că va propune şi el o listă dacă va fi aleasă varianta de stabilire a conducerii PNL pe bază de moţiuni. "Pot să vă spun lucrul ăsta, că e un adevăr. Domnul Orban mi-a spus: ŤDacă se hotărăşte vot pe listă, am să pun şi eu o listăť. Şi sunt sigur că pe lista aia nu o să-şi pună prim-vicepreşedinte", a susţinut Quintus.

Cu toate acestea, Quintus spune că Orban nu a decis încă daca va candida la preşedinţia PNL, actualul prim-vicepreşedinte rezervându-şi dreptul de a face un astfel de anunţ cu 48 de ore înainte de Congresul din luna martie.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că e posibil ca Ludovic Orban să nu facă parte din echipa sa, având în vedere divergenţa pe care o au asupra alegerii noii conduceri a PNL pe moţiuni. Antonescu a menţionat însă că Orban vrea să facă parte din echipa sa.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close