Antena 3 CNN Politică Teodor Atanasiu: O reîmpărţire administrativ-teritorială a ţării, posibilă în cinci ani

Teodor Atanasiu: O reîmpărţire administrativ-teritorială a ţării, posibilă în cinci ani

Teodor Atanasiu: O reîmpărţire administrativ-teritorială a ţării, posibilă în cinci ani
06 Apr 2008   •   23:22

Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal Teodor Atanasiu a declarat, duminică, la Alba Iulia, că peste cinci ani s-ar putea pune în discuţie o nouă reîmpărţire administrativ-teritorială a României. Atanasiu a subliniat că o reîmpărţire administrativ-teritorială a ţării se poate face într-un singur mod, prin lege.

"Niciodată UDMR nu va avea o majoritate parlamentară pentru a trece o lege prin Parlamentul României, aşa cum îşi doreşte UDMR sau o altă formă de reprezentare a minorităţii maghiare din România", a afirmat Teodor Atanasiu.

El a subliniat că o reîmpărţire administrativ-teritorială, "pe viitor, şi nu pe viitorul scurt, pe următorii cinci ani, ci după aceea, pe termen mediu, este posibilă, dacă ne gândim că regiunile europene sunt, şi ca populaţie, şi ca suprafaţă, mult mai întinse decât judeţele României".

"După această perioadă s-ar putea pune în discuţie fie nişte judeţe mai mari, fie renunţarea la judeţe şi trecerea la regiuni, ca în Europa, fie o problemă mixtă, regiuni şi judeţe, stil Franţa", a spus vicepreşedintele PNL. Teodor Atanasiu a menţionat că "modele sunt în Europa de toate felurile, nu există un model consacrat, ci există mai multe modele".

Europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR) a susţinut, la Bruxelles, luna trecută, într-o reuniune, un proiect al formaţiunii sale, de împărţire a ţării noastre în 14 sau 16 regiuni, faţă de cele opt de dezvoltare existente în prezent, pe motiv că ar putea fi atrase mai bine fondurile europene.

Rompres

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close