Antena 3 CNN Politică Test de vigilenţă parlamentară. Adriana Săftoiu a citit un fals discurs în faţa deputaţilor

Test de vigilenţă parlamentară. Adriana Săftoiu a citit un fals discurs în faţa deputaţilor

Test de vigilenţă parlamentară. Adriana Săftoiu a citit un fals discurs în faţa deputaţilor
22 Sep 2009   •   11:35

Sătulă de felul în care se desfăşoară activitatea parlametară în România, deputatul PNL Adriana Săftoiu a pus la cale un mic test, relatează Gândul. Marţi dimineaţă, ea a citit un discurs reprezentând o falsă declaraţie politică, în faţa a zece deputaţi, pentru a afla cât de atenţi sunt colegii ei la ceea ce spune. Discursul cu pricina a cuprins citate din diverse personalităţi americane, şi ale unor jurnalişti, pe teme ca sărăcia, terorismul şi chiar tratarea cancerului cu ajutorul arborilor de tisa din Pacific.

Niciunul dintre deputaţii prezenţi în sală nu a remarcat conţinutul discursului Adrianei Săftoiu, aceasta fiind aplaudată la final. Chiar şi jurnaliştii au trecut peste el fără a observa ceva ciudat. Deputatul PNL a citit totul fără întrerupere şi fără a preciza că declaraţia sa politică este o enumerare a unor citate.

Adriana Săftoiu a declarat, pentru Gândul, că a urmărit activitatea parlamentară din România timp de o jumătate de an. Potrivit acesteia, orice s-ar spune nu are vreo relevanţă şi nu contează, ?fie ele lucruri alandala, ilogice sau, dimpotrivă, lucruri perfect logice şi de substanţă?.

Iată un fragment din discursul Adrianei Săftoiu:

"Domnilor parlamentari,
Cea mai mare creştere a ratei sărăciei în rândul copiilor, în anii din urmă, s-a produs în acele state în care nivelul ajutoarelor sociale este cel mai ridicat. Cele mai mici creşteri - de fapt, descreşteri - ale ratei sărăciei la copii au fost înregistrate în statele care limitează nivelul acestor fonduri. (citat din Cary Bauer, preşedintele Consiliului american pentru Cercetări Familiale - n.red.).

Nu ne îndoim că fiecare american ştie că sclavia este injustă şi am plătit un preţ teribil pentru ea şi trebuie să continuăm să remediem această situaţie. Iar a spune că este injustă şi că o regretăm nu este un lucru rău. (Bill Clinton) [...]?.

EXPLICAŢIILE ADRIANEI SĂFTOIU


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adriana Saftoiu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close