Antena 3 CNN Politică Ţopescu: Blaga şi Fenechiu să-şi strângă mâna. Ar fi un gest olimpic

Ţopescu: Blaga şi Fenechiu să-şi strângă mâna. Ar fi un gest olimpic

Ţopescu: Blaga şi Fenechiu să-şi strângă mâna. Ar fi un gest olimpic
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Iul 2012   •   17:25

Senatorul PNL Cristian Ţopescu a propus, duminică, într-o conferinţă de presă, ca şefii de campanie ai PDL şi USL, Vasile Blaga şi Relu Fenechiu, să-şi strângă mâna, înainte de referendum, într-un gest olimpic, informează Mediafax. Ţopescu a mai spus că relaţiile interumane sunt mai importante decât opţiunile politice.
   
"M-aş bucura dacă şefii de campanie, domnul Blaga şi domnul Fenechiu, s-ar întâlni şi şi-ar strânge mâna afirmând că relaţiile interumane sunt mai importante decât opţiunile politice", a spus Ţopescu, cunoscut ca o vedetă a jurnalismului sportiv.
   
El a făcut această propunere plecând de la afirmaţia campionului olimpic de culoare, Jesse Owens - căruia Adolf Hitler, la Jocurile Olimpice de la Berlin nu i-a întins mâna pentru că era de culoare, deşi se afla pe prima treaptă a podiumului - potrivit căruia o strângere de mână e mai importantă decât o medalie.
   
Ţopescu a admis, însă, că ceea ce propune el este o utopie, însă a continuat să pledeze pentru a avea relaţii interumane corecte.
   
"Ceea ce propun eu e o utopie. Relaţiile de la noi ...nici nu ne mai salutăm pe stradă dacă avem opţiuni politice diverse. Blaga şi Fenechiu să-şi strângă mâna la o secţie de votare la începerea referendumului, afirmând că relaţiile umane sunt mai importante decât opţiunile politice. Rămâne să trăim în aceeaşi ţară, nu ne scoatem ochii că avem opţiuni politice diferite. Asta e o chestiune individuală. Cei i-ar împiedica să-şi strângă mâna. Ar fi, după părerea mea, un gest olimpic!", a conchis senatorul PNL Cristian Ţopescu.


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close