Antena 3 CNN Politică Topul parlamentarilor de lux şi al traseiştilor politici, întocmit de Platforma Civică

Topul parlamentarilor de lux şi al traseiştilor politici, întocmit de Platforma Civică

Topul parlamentarilor de lux şi al traseiştilor politici, întocmit de Platforma Civică
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    31 Aug 2011   •   23:48

Le place luxul, n-au pic de iniţiativă şi schimbă partidele după cum bate vântul - sunt trăsături valabile pentru mulţi dintre cei pe care i-am trimis în Parlament. Au devenit campioni ai bogăţiei, ai tăcerii din plen şi ai traseismului politic, după cum arată un clasament realizat de Platforma Civică.

Topul deputaţilor de lux făcut de Platformă este deschis de Silviu Prigoană (PDL). Potrivit declaraţiei de avere, Prigoană deţine zeci de proprietăţi în ţară şi în străinătate, dar şi colecţii de timbre, cutii muzicale, aparate fotografice, ceasuri, tablouri şi monede. Toate valoarează în total peste 500.000 de euro.

Îl urmează îndeaproape ministrul Elena Udrea (PDL). Şefa Turismului nu renunţă niciodată la ţinutele şi accesoriile cu etichete de la Prada, Dolce&Gabbana, Hermes, Louis Vuitton sau Chanel. O colecţie evaluată de Platforma Civică la peste 300.000 de euro.

Pe locul trei găsim tot un PDL-ist, pe Florin Anghel. Acesta deţine două proprietăţi de lux la malul mării şi a cumpărat 68 de hectare de păşune pentru a-şi construi o staţiune turistică de cinci stele. Toate valorează circa 250.000 de euro.

Pe următorul loc, se află Miron Mitrea (PSD), cu bijuterii, tablouri şi casă de vacanţă în Austria, toate însumând 250.000 de euro.

Lui Miron Mitrea de la PSD îl urmează în top alţi patru parlamentari iubitori de lux - Călin Popescu-Tăriceanu, Sorina Plăcintă (PDL), Mihail Boldea (PDL) şi Oana Mizil. Fiecare are proprietăţi, automobile de lux şi bijuterii de 200.000 de euro.

"Eu sunt avocat de 14 ani. Până să devin politician mi-am luat ce a vrut sufletul meu. Mi se pare corect să mă respect", a declarat Mihail Boldea, deputat PDL.

Topul inactivităţii în Camera Deputaţilor 2008-2011


O viaţă de huzur vine la pachet cu odihna parlamentară. Patru deputaţi PDL şi unul independent conduc în clasamentului celor mai leneşi parlamentari, cu câte o singură intervenţie în plen din 2008 şi până acum. Şi aceea obligatorie, pentru că depuneau jurământul.

1. Florin Anghel, deputat PDL - o intervenţie în plen
2. Constantin Mazilu, deputat independent - o intervenţie în plen
3. Ştefan Seremi, deputat PDL - o intervenţie în plen
4. Sorin Gheorghe Buta, deputat PDL -  o intervenţie în plen
5. Stelian Ghiţă-Eftemie, deputat PDL -  o intervenţie în plen

Topul traseiştilor din Parlament

Traseismul politic pare literă de lege în Parlament. Zeci de deputaţi şi senatori au schimbat cel puţin o dată partidul. Campion absolut, tot actualul democrat-liberal Florin Anghel, care a migrat pe la şase formaţiuni. La rândul său, ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a testat nu mai puţin de patru doctrine de partid.

1. Florin Anghel (PNŢCD,  PUR,  PNL, PC, PNDC, PNL, PDL)
2. Gheorghe Ialomiţianu (PNŢCD, PSD, PNL, PDL)
3. Liviu Câmpanu (PNL, UNPR, PC, UNPR)
4. Nicolae Bud (UNR, PNR, PSD, PDL)
5. Dănuţ Liga (PD, PRM, PC, PDL)


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close