Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Dezvoltarea centralelor nucleare - soluţia de creştere a independenţei energetice

Traian Băsescu: Dezvoltarea centralelor nucleare - soluţia de creştere a independenţei energetice

Traian Băsescu: Dezvoltarea centralelor nucleare - soluţia de creştere a independenţei energetice
Sursa foto: Traian Basescu
19 Mai 2009   •   19:12

Viitoarea construcţie europeană, necesitatea ratificării Tratatului de la Lisabona, securitatea energetică şi politica agricolă. Acestea au fost doar câteva dintre subiectele pe care Traian Băsescu le-a discutat cu oficialii din Franţa, în cadrul unei vizite oficiale de două zile care s-a încheiat marţi.

La întoarcerea în ţară, şeful statului român a susţinut o declaraţie de presă în care a punctat câteva dintre temele care au fost abordate pe perioada vizitei.

Traian Băsescu a ţinut să precizeze, încă de la începutul declaraţiei de presă, că vizita a fost una "bună din punct de vedere al conţinutului" şi care se înscrie în parteneriatul strategic semnat cu preşedintele Sarkozy la Bucureşti, în urmă cu un an.

"Apreciez că vizita şi-a atins obiectivele atât din puctul României de vedere, cât şi din punctul de vedere al Franţei. Au fost abordate preponderent probeleme celor două ţări din Uniunea Europeană", a anunţat preşedintele României.

Una dintre problemele abordate a fost continuarea programelor nucleare. Traian Băsescu a declarat în acest sens că România şi Franţa au aceleaşi puncte de vedere cu privire la dezvoltarea centralelor nucleare, aceasta reprezentând soluţia de creştere a nivelului de independenţă energetică. În plus, susţine şeful statului român, este cunoscut faptul că centralele nucleare nu poluează, ci sunt "prietenoase cu mediul".

Un alt subiect dezbătut în Franţa a fost viitoarea construcţie europeană şi necesitatea ca Tratatul de la Lisabona să intre cât mai rapid în vigoare.

Totodată, şeful statului român a anunţat că România doreşte ca o importantă agenţie a Uniunii Europene să îşi stabilească sediul la Bucureşti.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close