Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, lovitură dură pentru PNL. Ce se va întâmpla dacă va reuși suspendarea premierului Dăncilă

Traian Băsescu, lovitură dură pentru PNL. Ce se va întâmpla dacă va reuși suspendarea premierului Dăncilă

Traian Băsescu, lovitură dură pentru PNL. Ce se va întâmpla dacă va reuși suspendarea premierului Dăncilă
20 Mai 2018   •   22:09

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, l-a contrazis, duminică seara, într-o  emisiune TV, pe fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, care a declarat că o eventuală suspendare a premierului Viorica Dăncilă ar echivala cu schimbarea guvernului după 45 de zile.

”Îmi cer scuze anticipat dlui Zegrean și la toți constituționaliștii, la profesioniști, însă am cu totul altă părere. Ne ducem la cartea asta mică (Constituția - n.r.), vitală și căutăm articolul 107, care spune foarte clar - președintele României nu-l poate revoca pe primul ministru.

De aici venim și spunem - stă suspendat 45 de zile premierul. Și? Cineva trebuie să emită un decret de revocare și președintele nu poate. Ar putea Parlamentul, dar numai printr-o moțiune de cenzură.

Deci premierul nu poate fi schimbat decât prin votul Parlamentului. Majoritatea care e acum în parlament arată că nu ar fi nicio șansă ca parlamentul să dea un vot, să spunem că face opoziția o moțiune de cenzură, nu ar fi nicio șansă să treacă. Dacă s-ar merge pe această idee e clar că după moțiunea de cenzură picată în parlament premierul e mai viu decât oricând”, a declarat Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: viorica dancila
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close