Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, posibilă spălare de bani în dosarul Căşuneanu

Traian Băsescu, posibilă spălare de bani în dosarul Căşuneanu

Traian Băsescu, posibilă spălare de bani în dosarul Căşuneanu
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Mai 2015   •   07:41

Procurorul general al Romaniei vine cu detalii suplimentare care demonstreaza ca Basescu a spalat bani. Într-un document prin care cere redeschiderea dosarului Băsescu-Căşuneanu, Tiberiu Niţu arată că fostul preşedinte a cumparat terenul de 3.700 de metri pătraţi din Primaverii cu bani cash. 

 
Asta deşi Băsescu a spus întotdeauna că tranzacţia s-a efectuat legal, prin transfer bancar. 
 
Ordonanţa prin care procurorul general al României cere redeschiderea dosarului în care fostul preşedinte Traian Băsescu este acuzat de spălare de bani, a fost prezentata de Mihai Gâdea, in exclusivitate, la Sinteza Zilei.
 
În ordonanţa şefului Parchetului General apar mai multe nereguli legate de achiziţia de către Traian Băsescu a unui teren din Primăverii la un preţ de 4 ori mai mic decît cel plătit de omul de afaceri Costel Căşuneanu pentru un teren egal ca mărime, luat de la acelaşi vînzător, în aceeaşi zi. În timp ce Băsescu spune ca toate tranzacţiile s-au făcut legal, prin transfer bancar, Procurorul General al României arată că terenul ar fi fost plătit cu bani cash, argument care ar demonstra o posibilă spălare de bani.
 
Ordonanţa Procurorului General s-a bazat pe un raport al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Tiberiu Niţu a cerut acum redeschiderea dosarului şi audierea celor implicaţi.
 
În anul 2000, fostul preşedinte, pe atunci primar al Capitalei, şi omul de afaceri Costel Căşuneanu au cumpărat de la acelaşi proprietar câte un teren de 3.700 de mp în cartierul Primăverii din Capitală. Băsescu a plătit atunci un preţ de 4 ori mai mic decît Căşuneanu, pentru ca doi ani mai tîrziu să îl vîndă cumnatei omului de afaceri. Fostul preşedinte a folosit banii din afacerea cu Căşuneanu pentru a cumpăra o vilă în Otopeni, pe care a donat-o apoi fiicei sale, Ioana Băsescu. 
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close