Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu se implică, din nou, în campanie: Ieşeni, votaţi candidatul PD-L la primărie!

Traian Băsescu se implică, din nou, în campanie: Ieşeni, votaţi candidatul PD-L la primărie!

Traian Băsescu se implică, din nou, în campanie: Ieşeni, votaţi candidatul PD-L la primărie!
12 Iun 2008   •   09:25

Traian Băsescu nu pierde nicio ocazie pentru a se implica în campania electorală pentru alegerile locale. Într-un interviu acordat postului de televiziune Tele M, şeful statului le-a recomandat ieşenilor "să meargă pe mâna" candidatului PD-L la Primărie. "Ce a putut face Nichita pentru Iaşi aţi văzut. Încercaţi-l cu încredere pe fostul rector al Universităţii ŤAl. I. Cuzať (Dumitru Oprea ). Nu văd de ce ieşenii ar ezita să vadă dacă rectorul Oprea ar putea să facă din Iaşi exact ce s-a întâmplat şi la Cluj", a declarat Băsescu.

Totodată, el i-a îndemnat pe ieşeni să meargă pe 15 iunie la vot, adăugând faptul că "viaţa de zi cu zi nu depinde de ceea ce face Guvernul, ci de ceea ce face primarul". În acelaşi interviu şeful statului s-a referit şi la viitoarele alegeri generale. El a declarat că după acest scrutin există posibilitatea formării unui guvern minoritar.

"Îmi va reveni responsabilitatea formării unui nou guvern. Dacă niciun partid nu atinge 51%, ne putem imagina o guvernare puternică minoritară. Şi acum avem o guvernare minoritară de doar 20%, aşa că nu văd care ar fi problema dacă un partid ar depăşi la alegerile viitoare, prin redistribuire, 40%".

Traian Băsescu a mai precizat că nu ar fi îngrijorat nici în cazul în care s-ar ajunge la o formulă guvernamentală în urma unor alianţe politice.

Preşedintele nu a uitat să menţioneze nici că regretă profund că nu a numit, în 2004, un ministru de la PD, în locul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Antena3

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii!
x close