Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu şi toţi oamenii preşedintelui

Traian Băsescu şi toţi oamenii preşedintelui

Traian Băsescu şi toţi oamenii preşedintelui
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Mar 2013   •   14:48

Dacă Palatul Cotroceni ar fi echipă de fotbal ar fi campioană la transferuri. Orice membru de partid sau om de încredere al PDL-ului, după ce nu a mai prins un loc în Parlament sau la vreun minister a ajuns inevitabil în curtea lui Băsescu. Cu toţii au fost reevaluaţi şi acum formează o mare familie de consilieri prezidenţiali.

Ultimii politicieni racolaţi de Palatul Cotroceni sunt Gabriel Berca şi Adrian Rădulescu, ambii susţinători ai moţiunii Udrea, la convenţia PDL.

Cel dintâi este un politician cu state vechi, dar instabil doctrinar.  În 2010, pe când era senator, a trecut de la partidul PNL la PDL. O schimbare de macaz care i-a adus ceva beneficii, cel puţin pe termen scurt. A fost numit preşedinte PDL Bacău, iar în longevivul guvern Ungureanu, timp de 78 de zile, a deţinut funcţia de ministru de Interne! La alegerile locale a candidat pentru un loc în parlament, dar n-a fost ales. De fap, scorul organizaţiei sale a fost unul dintre cele mai slabe din ţară. Chiar şi aşa, a fost reevaluat de Traian Băsescu şi numit pe 28 martie consilier prezidenţial.

În aceeaşi zi a fost numit consilier prezidenţial şi Adrian Rădulescu, coleg de partid cu Berca. Acesta a fost ales deputat de Neamţ în 2011,pe final de mandat, în locul deputatului PSD Victor Surdu care se stinsese din viaţă. A fost ales cu scandal, acuzat că a dat şpagă electorală în pungi cu însemnele PDL. În 2012 şi-a încercat din nou norocul, însă alegătorii din  Dâmboviţa nu l-au ales.

Un alt politician , rămas fără perspective, adus la Cotroceni a fost Daniel Funeriu. În 2012, odată cu căderea guvernului Boc 4 , a predat ştafeta de ministru al educaţiei lui Cătălin Baba. Nu a stat mult pe bară. În 10 februarie, Traian Băsescu a semnat decretul de numirea în funcţie de consilier.

Un alt personaj rămas şomer, dar angajat imediat la Cotroceni este Bogdan Oprea. El este purtătorul de cuvânt al Elenei Udrea pe vremea când conducea Ministerul Turismului. După ce nu a mai fost, Udrea l-a plasat pe Oprea direct în scaunul de purtător de cuvânt al lui Băsescu. Decretul de numire a fost semnat  pe 16 mai 2012.

În curtea Cotroceniului şi-a găsit locul şi fostul social democrat, Cristian Diaconescu. Fost minsitru de externe în guvernele Boc şi Ungureanu, dar şi preşedinte de onoare al UNPR, Diaconescu a fost numit consilier prezidenţial pe 9 mai, 2012...Iar lista rămâne cel mai probabil deschisă.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close