Antena 3 CNN Politică UDMR, dispusă la consultări cu Croitoru, dar nu se dezice de Iohannis

UDMR, dispusă la consultări cu Croitoru, dar nu se dezice de Iohannis

UDMR, dispusă la consultări cu Croitoru, dar nu se dezice de Iohannis
Sursa foto: Kelemen Hunor
15 Oct 2009   •   14:57

UDMR este prima formaţiune politică parlamentară care a anunţat public joi, după desemnarea lui Lucian Croitoru ca premier că va merge la consultări cu acesta dacă li se va solicita aportul la crearea unui guvern de uniune naţională. Totuşi, primarul Sibiului, Klaus Iohannis constituie prima opţiune pentru postul de premier, Uniunea considerând că numai în jurul acestuia se poate crea un guvern de uniune naţională care să poată trece de votul Parlamentului, a declarat joi preşedintele executiv al acestei formaţiuni, Kelemen Hunor.

?Soluţia propusă de PNL şi asumată de către PSD şi UDMR ar avea o majoritate de 65% şi asta ar fi însemnat că această criză politică ar fi fost depăşită până la sfărizul săptămânii viitoare. Nu ne dezicem de Klaus Iohannis. Suntem convinşi că în jurul lui s-ar fi putut constitui un guvern de uniune naţională ? a apreciat Kelemen Hunor.

Liderul executiv al Uniunii a arătat însă că formaţiunea sa este însă deschisă la discuţii cu toate partidele politice pentru reinstaurarea echilibrului politic, inclusiv la consultări cu Lucian Croitoru pe tema constituirii noului guvern.

?Nu vom refuza o astfel de solicitare din partea domnului Croitoru privind crearea unui guvern.Fiecare partid va merge la aceste invitaţii dacă se fac, în mod separat. Din păcate am pierdut un an de zile nu mai avem timp de pierdut? a explicat Kelemen.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close