Antena 3 CNN Politică UDMR, egalat de independenţi în Parlament: Mocanu, tatăl şi fiul, spun adio PSD

UDMR, egalat de independenţi în Parlament: Mocanu, tatăl şi fiul, spun adio PSD

UDMR, egalat de independenţi în Parlament: Mocanu, tatăl şi fiul, spun adio PSD
Sursa foto: Adrian Mocanu
22 Mar 2010   •   13:23

Deputatul PSD de Buzău, Adrian Mocanu şi-a anunţat luni demisia din partid şi s-a alăturat grupului parlamentar al independenţilor, se arată într-un comunicat de presă al grupului. Mocanu devine al 31-lea parlamentar, membru al acestei grupări, care egalează astfel numărul de reprezentanţi deţinut de UDMR la nivelul celor două camere legislative. Gestul parlamentarului a fost imitat şi de tatăl său, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu care a susţinut că preşedintele Traian Băsescu reprezintă singura "opţiune realistă" a oricărui ales care doreşte dezvoltarea şi modernizarea României. Potrivit unor surse social-democrate şi primarul municipiului Băzău, Constantin Boşcodeală, un alt adversar al senatorului Ion Vasile, este pe punctul de a dezerta din PSD şi a migra spre gruparea lui Gabriel Oprea.

Adrian Mocanu este fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu al cărui conflict cu liderul filialei, senatorul Ion Vasile este de notorietate. Săptămâna trecută, un alt parlamentar PSD de Buzău, Carmen Moldovan, opozantă al aceluiaşi şef de filială, a preferat să facă un gest similar, fiind recompensată cu un post de purtător de cuvânt al viitoarei formaţiuni politice.

De altfel şi tatăl, Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău este pe punctul de face un pas similar în afara PSD. El a suţinut că Traian Băsescu reprezintă singura "opţiune realistă" a oricărui ales care doreşte dezvoltarea şi modernizarea României şi că priveşte "cu încredere şi respect" demersul politic iniţiat de Gabriel Oprea, alături de Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu.

"Consider că, în acest moment, preşedintele Traian Băsescu reprezintă singura opţiune realistă a oricărui ales care doreşte ca România să progreseze şi să se înscrie pe o linie clară de dezvoltare, doreşte modernizarea României. Nu fac parte dintre cei care au Ťobsesia Băsescuť şi nici dintre cei care pun interesul de partid deasupra interesului naţional. Voi continua să-i reprezint pe buzoieni şi să-mi aduc contribuţia la efortul tuturor oamenilor de stat care vor ca România să meargă înainte", afirmă Mocanu, în declaraţia citată de Mediafax.

"Îi apreciez în mod deosebit pentru faptul că au înţeles că România nu are nevoie acum de politicieni care să facă opoziţie doar de dragul opoziţiei. Oamenii vor politicieni care sunt capabili să caute consensul şi care ştiu să fie mereu în slujba interesului naţional", a mai declarat preşedintele CJ Buzău.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close