Antena 3 CNN Politică UDMR ia în calcul IEŞIREA DE LA GUVERNARE

UDMR ia în calcul IEŞIREA DE LA GUVERNARE

UDMR ia în calcul IEŞIREA DE LA GUVERNARE
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iul 2014   •   11:26
Un proces la Curtea Europeană de Justiţie de la Luxemburg aruncă în aer coaliţia de guvernare de la Bucureşti. UDMR ameninţă că va ieşi de la guvernare şi i-a dat un ultimatum în acest sens premierului Victor Ponta, conform gandul.info.
 
UDMR a contestat respingerea de către Comisia Europeană a iniţiativei cetăţeneşti privind protecţia minorităţilor naţionale, insa MAE a susţinut punctul de vedere al Comisiei Europene si s-a pozitionat impotriva UDMR.
 
Liderul UDMR Kelemen Hunor a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta, în care i-a cerut acestuia retragerea intervenţiei transmise de MAE. Potrivit unor surse din Coaliţie, şeful guvernului a vorbit cu Titus Corlăţean care i-a spus că un pas înapoi echivalează cu demisia sa. În aceste condiţii, UDMR a ameninţat cu ieşirea de la guvernare, însă o decizie ar trebui să fie luata săptămâna viitoare.
 
Tensiunea maximă din coaliţie a fost confirmată, pentru gândul, de preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, care a declarat că subiectul intervenţiei României în procesul de la Luxemburg nu a făcut obiectul niciunei consultări în Coaliţie. „A fost o acţiune partizană a MAE! Am cerut retragerea intervenţiei”, a spus presedintele UDMR.
 
Întrebat dacă Uniunea ia în calcul ieşirea de la guvernare, în condiţiile în care aceasta nu va fi retrasă, Kelemen a admis, indirect, că acesta este o variantă foarte probabilă. „Nu vreau să răspund la această întrebare, dar poziţia mea foarte hotărâtă o cunoaşte premierul, de la el aştept un răspuns. Pentru mine este o chestiune de onoare!”, a spus Kelemen Hunor.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close