Antena 3 CNN Politică UDMR va avea candidat propriu la preşedinţia CJ în judeţele cu peste 15% maghiari

UDMR va avea candidat propriu la preşedinţia CJ în judeţele cu peste 15% maghiari

UDMR va avea candidat propriu la preşedinţia CJ în judeţele cu peste 15% maghiari
17 Mar 2008   •   12:44

Liderii UDMR s-au reunit luni în Consiliul Permanent pentru a discuta despre alegerile locale, dar şi despre incidentele din Cluj Napoca din timpul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Maghiarilor de pretutindeni. Membrii Consiliului Permanent consideră că UDMR ar trebui să prezinte candidaţi proprii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, în judeţele cu o populaţie maghiară mai mare de 15%.

În ceea ce priveşte celelalte judeţe va rămâne la latitudinea organizaţiilor locale dacă vor promova un candidat propriu în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean sau vor susţine un alt candidat.

Cu aceeaşi ocazie, liderul UDMR, Marko Bela, a declarat că regretă incidentul de la Cluj Napoca, în care un etnic maghiar a fost agresat de mai mulţi români. UDMR condamnă ?cu toată fermitatea? faptul că primăria din Cluj Napoca a autorizat pentru data de 15 martie o contramanifestaţie a Noii Drepte, şi îşi exprimă îngrijorarea cu privire la manifestările extremiste de orice fel. Marko Bela consideră că decizia Primăriei a favorizat producerea unor astfel de agresiuni.

În replică, Emil Boc, primarul municipiului Cluj a precizat că a procedat corect când a autorizat manifestarea organizaţiei ?Noua Dreaptă?. El a precizat că interzicerea mitingului putea să ducă la violenţe

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close