Antena 3 CNN Politică Udrea: Îl susţinem pe Croitoru. Propunerea PDL de premier, din interiorul partidului, dar nu din Guvern

Udrea: Îl susţinem pe Croitoru. Propunerea PDL de premier, din interiorul partidului, dar nu din Guvern

Udrea: Îl susţinem pe Croitoru. Propunerea PDL de premier, din interiorul partidului, dar nu din Guvern
Sursa foto: Elena Udrea
15 Oct 2009   •   15:02

Secretarul executiv al PDL Elena Udrea a declarat, joi, că formaţiunea a avut altă propunere pentru funcţia de premier, politică, alta decât Emil Boc, dar a evitat să dea nume precizând doar că este vorba de cineva din partid care nu făcea parte din actualul Guvern.
"Era altă propunere decât domnul Boc. Am avut o altă opţiune, dar din interiorul partidului, o opţiune politică. Nu aş dori să vă spun eu", a spus Udrea, la sediul partidului.
Ea a precizat că PDL a preferat să meargă pe scenariul asumării politice a guvernării pentru următorele 45 de zile din postura de interimar.
Întrebată care a fost propunerea PDL, Elena Udrea a răspuns laconic că era vorba de "o persoană din PDL cu susţinere în interiorul partidului, nu neapărat din actualul Guvern".

În paralel, ministrul Turismului a apreciat că desemnarea lui Lucian Croitoru ca prim-ministru este o decizie bună pe care democrat-liberalii o agrează. "Desemnarea lui Lucian Croitoru este o decizie bună, ştiu că la momentul în care s-a format guvernul PSD-PDL a fost şi atunci o propunere făcută de preşedinte, pe care atunci a declinat-o. Cred că este persoana care poată să gestioneze situaţia economică nu numai pe o lună şi jumătate, asta depinde de ce se întâmplă mai departe pe scena politică", a apreciat Udrea.

În opinia Ministrului Turismului, "domnul Johannis este om politic, domnul Croitoru nu. ?Opoziţia ar trebui să accepte soluţia Croitoru şi pentru a forma împreună Guvernul, dacă se va merge pe ideea de guvern de uniune naţională" a subliniat Udrea.

Secretarul executiv al PDL i-a reproşat lui Klaus Johannis că nu a dorit să aibă o întrevedere şi cu democrat-liberalii. "Pot să vă spun că cealaltă persoană susţinută de PSD, PNL şi UDMR nu a dorit să înceapă negocieri cu noi. Noi am fost deschişi că suntem la orice discuţii, dar până aseară nu arătaseră că sunt dispuşi să discute cu noi", a spus Udrea
Ea a susţinut că varianta optimă pentru România ar fi un guvern de uniune naţională în care să intre toate partidele conform ponderii lor în Parlament. "Sperăm ca opoziţia să aibă maturitatea să accepte această variantă mai ales că nu vorbim de un apropiat al PDL. Aşa cum este aşezată scena politică va fi foarte greu să ai acceptul opoziţiei pe un guvern majoritar. Cred că o soluţie bună ar fi ca, în funcţie de procentele din Parlament, toate partidele să se găsească în acest Guvern. Ar înceta şi aceste speculaţii cu falsificarea alegerilor prin membrii Guvernului. N-ar mai fi niciun motiv pentru a se face aceste afirmaţii total neadevărate", a declarat Udrea.
Democrat-liberala a exclus posibilitatea includerii în viitorul guvern a unor alţi independenţi. "Va fi foarte greu să fie şi alţi independenţi pentru că, dacă în Guvern vor fi toate partidele politice, nu te va mai crede nimeni când vorbeşti de fraudă. Dacă asta-i macină, e o soluţie bună ca toată lumea să fie în acest Guvern, să-şi asume toate partidele criza pe care au generat-o şi pe 7 decembrie preşedintele ales să-şi facă un Guvern cu care să poată lucra", a conchis Elena Udrea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Lucian Croitoru
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close