Antena 3 CNN Politică Udrea: Liviu Negoiţă, varianta PDL pentru preşedinţie în 2014

Udrea: Liviu Negoiţă, varianta PDL pentru preşedinţie în 2014

Udrea: Liviu Negoiţă, varianta PDL pentru preşedinţie în 2014
Sursa foto: udrea
02 Apr 2010   •   09:50

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că, în 2014, candidatul la Preşedinţie va fi pedelistul cel mai bine clasat în sondaje, potrivit Gândul.

Udrea a precizat că, în prezent, primarul sectorului trei Liviu Negoiţă este o variantă de luat în calcul. Şi premierul Boc ar fi o soluţie, însă numai în cazul în care partidul va constata că nu a ieşit "erodat" din criză şi din guvernare. Despre propria candidatură, Elena Udrea vorbeşte cu prudenţă: n-o exclude, dar consideră că o discuţie în acest sens e prematură.

"În acest moment" spune că nu e pregătită pentru un astfel de pas, dar îşi aduce aminte că la fel a spus şi acum doi ani când a fost întrebată dacă se vede ministru. Povestind despre viaţa în Guvernul Boc, şefa Turismului şi Dezvoltării se plânge de nenumăratele "pile" pe care tot felul de prieteni vor să le angajeze la minister.

Udrea abordează şi în probleme "macro" ale guvernării: acordul cu FMI, viitoarele disponibilizări din sectorul bugetar, reconversia profesională a profesorilor (unora le sugerează să se angajeze ca translatori). Într-un moment, îl înţeapă pe colegul de la Transporturi, Radu Berceanu, atacând "risipa fantastică" a banului public: "Uitaţi-vă la drumuri!"

Ministrul Turismului crede că Traian Băsescu ar fi fost un premier bun dacă nu ar fi ajuns preşedinte, pentru că a fost un ministru foarte bun şi un primar foarte bun. Spune despre şeful statului că este genul de persoană care acţionează şi consideră că, în politică şi în administraţie, ?arareori găseşti un om care să treacă de la teorie la fapte?.

Referitor la şansele femeilor în politică, Udrea afirmă răspicat că este discriminare în politică, deşi ea a preferat să spună că nu există.

?Întotdeauna noi am preferat tactica struţului, care pune capul în nisip şi se preface că nu există realităţile?, a declarat Elena Udrea, adăugând că ?femeile sunt discriminate. Întotdeauna când este atacată o femeie, primul argument nu este competenţa, ci se referă la faptul că e femeie.?

Referitor la votul femeilor, ministrul Turismului este de acord cu Vasile Blaga, care spunea că femeile nu votează femei, dar afirmă că ea a câştigat alegerile în colegiul său cu votul mai multor femei decât bărbaţi.

Antena3.ro




×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close