Antena 3 CNN Politică Udrea: Votarea raportului, o nimica toată. Coaliţia iresponsabilă a dărâmat un guvern în criză

Udrea: Votarea raportului, o nimica toată. Coaliţia iresponsabilă a dărâmat un guvern în criză

Udrea: Votarea raportului, o nimica toată. Coaliţia iresponsabilă a dărâmat un guvern în criză
Sursa foto: Elena Udrea
20 Oct 2009   •   14:23

Votul dat de majoritatea PSD şi PNL pe Raportul Comisiei de anchetă "este o nimica toată" faţă de faptul că această coaliţie a dărâmat un Guvern, a declarat marţi ministrul Turismului, Elena Udrea, după anunţarea adoptării acestui document de plenul Camerei. Udrea a arătat că soluţia ce va fi dată de Comisia Juridică, dar şi votul din plen pentru începerea urmăririi penale vor fi decise de PSD şi PNL, partide care au format o coaliţie "strânsă" în Parlament.
"Soluţia va fi aceea pe care o va decide PSD şi PNL. Suntem evident în campanie electorală, deci toată această ceartă, toată această mascaradă cu comisia Vanghelie va continua în Comisia Juridică,după aceea vom vedea în plen, şi tot aşa până trec alegerile. PSD şi PNL au majoritate, acum funcţionează la vedere în Parlament", a spus Udrea.
În opinia ministrului turismului, noua coaliţie a dat dovadă de "o lipsă de responsabilitate uriaşă" în momentul votării moţiunii de cenzură. "Ce mai contează să dai un vot împotriva Elenei Udrea când ai dărâmat un Guvern cu o lună şi jumătate înainte de alegeri într-o situaţie de criză economică majoră? Asta e o nimica toată", a spus ministrul.
"Pentru prima dată un Guvern cade la o moţiune de cenzură, pentru prima dată Parlamentul a suspendat un preşedinte legal ales, pentru prima dată parlamentarii sunt cei care iniţiază anchete penale. În ţara asta nu mai există, datorită PSD şi PNL, nici justiţie, nici Constituţie", a mai afirmat ministrul PDL.
Udrea a evitat să precizeze dacă va demisiona din fruntea Turismului în cazul în care plenul camerei se va pronunţa pentru urmărirea sa penală. "Sunt un ministru demis, interimar, nu ştiu dacă mai pot să-mi mai dau demisia în acest caz", a susţinut ea.
În ceea ce priveşte comportamentul său în timpul audierilor comisiei parlamentare de anchetă, Udrea a pretins că nu îi este teamă de Comisia Juridică sau de Parchet, dar nu a dorit să dea explicaţii în faţa "unei comisii formate cu un singur scop, acela de a denigra un ministru PD-L".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close