Antena 3 Politică Un senator vrea să coboare în mina de la Roşia Montană şi să se alăture minerilor grevişti

Un senator vrea să coboare în mina de la Roşia Montană şi să se alăture minerilor grevişti

de G.S.    |    14 Sep 2013   •   16:44
Un senator vrea să coboare în mina de la Roşia Montană şi să se alăture minerilor grevişti
Sursa foto: Foto: Agerpres
Senatorul PPDD, Constantin Popa, a anunțat că vineri seara, va coborî în mină alături de mineri care protestează la Roșia Montană și va asta cu ei în semn de solidaritate. Parlamentarul de la Partidul Poporului Dan Diaconescu, este nemulțumit de felul în care este gestionată problema proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană. 
 
Senatorul Constantin Popa a anunțat că va coborî în mină alături de minierii care s-au închis acolo și va încerca să discute cu ei, dar în același timp să le arată că-i susține.
 
Popa susține că este nemulțumit de faptul că nu s-a dorit ca în Parlament să se constituie o Comisie parlamentară propusă de liderul senatorilor PPDD Haralambie Vochiţoiu, în cazul Roşia Montană.
 
"Consider că exploatarea resurselor subsolului poate fi acceptată cu trei condiții. Statul român trebuie să rămână proprietarul zăcământului până la epuizarea sa, iar profitul să fie împărțit în mod echitabil între stat și investitorii privați, și respectă toate cerințele de mediu europene. Mai mult, ca membru al Comisie UNESCO din Parlament susţin că această zonă ar trebui inclusă în patrimoniul mondial al organizaţiei", spune Popa.
 
Senatorul PPDD spune că dacă, problema Roşia Montana nu se va soluţiona favorabil pentru România şi pentru cei din zonă, atunci va intra şi el în greva foamei, dar de data aceasta chiar în Parlament, scrie pesurse.ro.
 

×
Subiecte în articol: senator PPDD mina

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close