USL-ul a intrat în şedinţă, după declaraţiile lui Băsescu privind un nou referendum

de O.P.    |    12 Iun 2013   •   10:38
USL-ul a intrat în şedinţă, după declaraţiile lui Băsescu privind un nou referendum
Conducerea USL s-a reunit în şedinţă, miercuri dimineaţă, la Senat, iar potrivit unor surse politice întâlnirea are loc ca urmare a declaraţiilor preşedintelui Traian Băsescu, care marţi seară a anunţat că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral.

La şedinţă, care are loc în biroul preşedintelui PNL, participă Victor Ponta, Crin Antonescu, vicepremierul Liviu Dragnea, precum şi senatorii jurişti ai PSD şi PNL, Ioan Chelaru, respectiv Tudor Chiuariu. La ora transmiterii acestei ştiri, reuniunea liderilor USL este în desfăşurare.

Surse politice afirmă că întâlnirea liderilor USL are loc în contextul declaraţiilor făcute marţi seară de către şeful statului, care a anunţat că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral. Pe de altă parte, la ora 11.00 vor fi reluate şi lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că a declanşat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari, precizând însă că va emite decretul în funcţie de modul în care Parlamentul va respecta voinţa poporului exprimată în 2009. Preşedintele a spus că atitudinea Parlamentului, a majorităţii USL, privind modificarea Constituţiei, este una "care nu este compatibilă cu statul de drept şi care creează un precendent extrem de periculos, în care se refuză punerea în aplicare a voinţei liber exprimate de popor".

Parteneri
x close