Antena 3 Politică USR anunță că nu va participa la votul moțiunii: "România nu are nevoie de circul PSD"

USR anunță că nu va participa la votul moțiunii: "România nu are nevoie de circul PSD"

de Dan Gabor    |    30 Aug 2020   •   12:15
USR anunță că nu va participa la votul moțiunii: "România nu are nevoie de circul PSD"

Dan Barna a anunțat, duminică dimineață, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, că nu va participa la votul pentru moțiunea de cenzură. Liderul USR afirmă că inițierea acesteia este o dovadă de iresponsabilitate din partea PSD și că partidul pe care îl conduce nu vrea să încurajeze acest fapt.

"România nu are nevoie de circul PSD. USR nu va participa la votul pentru moțiunea de cenzură.

Tentativa PSD de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e o dovadă de iresponsabilitate pe care nu intenționăm să o încurajăm în niciun fel.

Argumentul pentru instalarea actualului guvern a fost acela că țara are nevoie de un executiv cu puteri depline care să se lupte cu pandemia și criza generată de aceasta. La vremea aceea inclusiv PSD părea să fie de acord. Ba, mai mult, parlamentarii PSD au votat pentru cabinetul Orban 3.

Ce s-a schimbat relevant acum? Are România alte priorități? Am scăpat de Covid, duduie economia și e momentul să ne jucăm de-a criza politică? Noi suntem de părere că nu.

Mai e foarte puțin până la deschiderea oficială a școlilor. Cum va contribui o criză politică la o mai bună organizare a anului școlar în condiții de pandemie?

Numărul cazurilor de Covid-19 nu dă nici el semne de scădere semnificativă. Crede PSD că negocierile pentru un nou guvern vor speria virusul care va privi cu interes hârjoana?

Se pierd foarte multe locuri de muncă din cauza pandemiei. Oare PSD crede că într-o țară cu guvern interimar încrederea companiilor va crește brusc? Speră că fără guvern vor veni brusc investitori care să aducă bani în economia noastră, entuziasmați de perspectiva instabilității? Crede vreun strateg PSD că vor scădea în ziua moțiunii costurile de finanțare ale statului? Vom lua împrumuturi mai ieftine pentru că dl Ciolacu va merge la Cotroceni să negocieze altă formulă de cabinet?

Mâine voi fi în parlament pentru a spune public aceste adevăruri și de la tribună, dar nu vom participa la votul unei moțiunii care se joacă cu soarta României fiind inventată iresponsabil de PSD doar ca program de divertisment pentru invitații la congresul proaspăt încheiat", a scris Dan Barna, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Dan Barna USR

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close