Antena 3 CNN Politică Cum a ajuns să se rupă USR din cauza lui Dacian Cioloș

Cum a ajuns să se rupă USR din cauza lui Dacian Cioloș

Cum a ajuns să se rupă USR din cauza lui Dacian Cioloș
17 Mar 2017   •   14:12

Nicuşor Dan şi  Dacian Cioloş au consfinţit, la telefon, eşecul negocierilor pentru intrarea fostului premier în USR, au declarat surse din ambele tabere. Cioloş urmează să lanseze un partid nou, în timp ce USR e divizat: unii cred că Nicuşor Dan nu-i putea pune lui Cioloş partidul pe tavă, în timp ce alţii cred că fostul premier, cu notorietatea sa, ar fi dat aripi partidului, scrie Adevărul.

Discuţiile dintre Dacian Cioloş şi USR au început, concret, în urmă cu mai bine de două săptămâni, când Cristian Ghinea, deputat USR a cerut să fie analizată posibilitatea ca Dacian Cioloş să facă pasul spre USR. Acela a fost şi momentul în care s-au împărţit taberele.

„Ghinea a pledat pentru Cioloş, în timp ce Nicuşor Dan s-a cam împotrivit. Ideea lui Nicuşor a fost că, prin venirea lui Cioloş, USR şi-ar pierde identitatea, că, de fapt, nu Cioloş ar intra în USR, ci USR s-ar agăţa de imaginea lui Cioloş.

Ulterior, Nicuşor Dan, împreună cu alţi lideri USR, s-a întâlnit cu Dacian Cioloş unde i s-a transmis clar fostului premier că ar fi mai bine să-şi facă propriul partid. De partea cealaltă, Ghinea susţinea că organizaţiile din ţară îl vor, aşa că cea mai bună soluţie rămâne USR. Cioloş a făcut un pas în spate, spunând că, din moment ce există această dispută, nu vrea să producă tensiuni şi mai mari în USR şi că e mai bine să meargă pe drumul său“, au povestit, pentru „Adevărul“, surse din USR.

Liderii USR din teritoriu cred că notorietatea lui Cioloş era cheia succesului, în timp ce cu Nicușor Dan USR  nu mai poate creşte, susţine un lider din teritoriu. Dacă ar fi intrat în USR, Dacian Cioloş intenţiona să transforme partidul din temelii. Surse din Asociaţia România100 susţin că Cioloş, pe lângă faptul că ar fi asumat o ideologie, se gândea să schimbe chiar şi numele partidului, au mai afirmat sursele din USR.

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan Dacian Cioloş USR
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close