Antena 3 CNN Politică USR vrea la guvernare. Ce condiție pune

USR vrea la guvernare. Ce condiție pune

USR vrea la guvernare. Ce condiție pune
23 Iun 2017   •   08:43

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a declarat, joi, că formaţiunea sa a decis, în cadrul Biroului Naţional, să susţină un Guvern de coaliţie fără PSD, în care Uniunea să deţină portofoliul Justiţiei, scrie gandul.info.

„Noi suntem dispuşi să colaborăm într-un eventual Guvern, fără PSD, dar atrăgând atenţia că trebuie menţinută independenţa Justiţiei. (...) Ne dorim, într-un eventual Guvern de coaliţie pe care l-am putea sprijini, ministerul Justiţiei ca o garanţie că Justiţia va fi în cotinuare independentă”, a spus Alexandrescu.

Potrivit lui Alexandrescu, USR consideră că opţiunea privind viitorul premier se află la preşedintele Klaus Iohannis, în condiţiile în care PSD şi-a demis propriul Guvern şi a recunoscut că programul de guvernare nu poate fi realizat, fiind doar o „nadă electorală”.

„Am fi eventual de acord să sprijinim un Guvern de coaliţie al opoziţiei cu condiţia ca el să fie condus de un premier responsabil, integru, nu neapărat de culoare politică, deşi ar putea fi de culoare politică, cu o echipă profesionistă, de oameni integri”, a mai spus Alexandrescu.

×
Subiecte în articol: USR guvern Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close