Antena 3 CNN Politică Vacanţă de reculegere în teritoriu pentru cuvioşii parlamentari: o săptămână liberă după Sfintele Paşti

Vacanţă de reculegere în teritoriu pentru cuvioşii parlamentari: o săptămână liberă după Sfintele Paşti

Vacanţă de reculegere în teritoriu pentru cuvioşii parlamentari: o săptămână liberă după Sfintele Paşti
Sursa foto: Parlament
30 Mar 2010   •   13:59

O săptămână de vacanaţă îi aşteată pe senatori şi deputaţi după petrecerea Sintelor Paşti în familie. Conducerile celor două camere au decis să stopeze timp de şapte zile orice activitate legislativă, parlamentarii limitându-se să lucreze în teritoriu. În scimb, personalul tehnic al palatului parlamentului nu vor beneficia de aceleaşi privilegii: ei vor avea program normal de lucru, liberele fiind cele prevăzute prin lege pentru sărbători.
Chestorul Senatului Constantin Dumitru (PDL) a declarat, după şedinţa Biroului Permanent al acestei camere, că senatorii au decis să îşi armonizeze programul de lucru cu cel al deputaţilor, pentru perioada de Paşti.
"Nu am făcut altceva decât, prin vot, să ne armonizăm şi noi programul Senatului cu cel al Camerei Deputaţior, aşa încât săptămâna viitoare, începând de marţi, miercuri, joi, vineri, se va lucra în teritoriu", a explicat acesta, precizând că personalul tehnic va avea program normal în Senat.
Din cauza scurtei vacanţe pe care parlamentarii şi-o vor lua după Paşti, reprezentanţii PNL sunt nevoiţi să amâne depunerea unei moţiuni simple la Senat deoarece nu va mai exista timpul necesar pentru discutare şi prezentarea acesteia.
"Era ceva relativ, vor depune, nu vor depune... După ce vor depune, vom vedea ce măsuri luăm", a mai spus chestorul Senatului. În cazul în care PNL va insista să depună moţiunea simplă miercuri şi să ceară dezbaterea acesteia săptămâna viitoare, se poate face o nouă şedinţă de Biroul Permanent pentru modificarea programului de lucru, a precizat chestorul Senatului.
Pentru a nu intra cu restanţe în Paştele acestui an, senatorii au mai decis să lucreze astăzi până la epuizarea ordinei de zi pentru a da gata toate proiectele care riscă adoptarea tacită.."Mai sunt 10 proiecte de lege care pot fi adoptate, termenul de adoptare tacită fiind 1 aprilie, şi atunci va trebui să luăm miercuri o decizie", a mai precizat senatorul PDL.
Antena3.ro

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close