Antena 3 CNN Politică Văcăroiu: Băsescu poate avea surpriza unei noi suspendări

Văcăroiu: Băsescu poate avea surpriza unei noi suspendări

Văcăroiu: Băsescu poate avea surpriza unei noi suspendări
13 Iun 2008   •   17:10

Preşedintele Traian Băsescu ?poate avea surpriza unei noi suspendări?. O spune preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, care avertizează că şeful statului încalcă ?tot mai des Constituţia?. ?Constat că în ultimul timp domnul Traian Băsescu încalcă tot mai des Constituţia, iar dacă va continua pe această linie poate avea şi surpriza unei noi suspendări. Este greu ca un partid să treacă peste 50 la sută, dar domnul Băsescu trebuie să se aştepte şi la surprize?, a declarat Văcăroiu, citat de Mediafax.

Potrivit agenţiei de presă, preşedintele Senatului a vorbit cu această ocazie despre crearea unei alianţe care să îl pună în dificultate pe preşedinte în a alege un favorit la şefia Executivului şi apoi să conducă un guvern minoritar. ?Vom avea acum grijă să facem o majoritate parlamentară şi apoi mai vorbim?, a avertizat Nicolae Văcăroiu. Ajuns la acest punct, nu este exclusă nici varianta suspendării lui Băsescu, caz în care ?preşedintele interimar va numi primul-ministru?.

Atacurile social-democratului vin după declaraţiile de miercuri ale preşedintelui, care a anunţat la postul de televiziune Tele M, din Iaşi, că s-ar putea ajunge la situaţia formării unui guvern minoritar. ?Îmi va reveni responsabilitatea formării unui nou guvern. Dacă niciun partid nu atinge 51%, ne putem imagina o guvernare puternică minoritară. Şi acum avem o guvernare minoritară de doar 20%, aşa că nu văd care ar fi problema dacă un partid ar depăşi la alegerile viitoare, prin redistribuire, 40%", a explicat preşedintele. Traian Băsescu a mai precizat că nu ar fi îngrijorat nici în cazul în care s-ar ajunge la o formulă guvernamentală în urma unor alianţe politice.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close