Antena 3 CNN Politică Vanghelie sau Oprescu? PSD amână decizia privind candidatul la Primăria Capitalei până pe 16 aprilie

Vanghelie sau Oprescu? PSD amână decizia privind candidatul la Primăria Capitalei până pe 16 aprilie

Vanghelie sau Oprescu? PSD amână decizia privind candidatul la Primăria Capitalei până pe 16 aprilie
24 Mar 2008   •   08:55
UPDATE: Marian Vanghelie a declarat, la finalul şedinţei Birpului Permanent că, pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, ar trebui să se ţină cont de părerea organizaţiei de Bucureşti, care îi cunoaşte calităţile de ?manager?. Primarul sectorului 5 a ţinut să precizeze că nu este în competiţie cu Sorin Oprescu. ?Dacă Oprescu va fi candidatul, voi lua decizia să îl sustin pe Oprescu?, a menţionat Vanghelie. Întrebat dacă va lua decizia de a candida la Capitală fără sprijinul partidului, în cazul în care va ieşi Oprescu la primărie, Marian Vanghelie spune că ?nu ar fi bine pentru PSD?, pentru că a mai câştigat ca independent şi primăria sectorului 5. ?Ar fi o ameninţare pentru partid?, a precizat Vanghelie.

Biroul Permanent al PSD s-a ântâlnit luni. Şedinţa a început cu animozităţi între Marian Vanghelie şi liderii formaţiunii politice din care face parte. Primarul sectorului 5 a declarat, cu puţin timp înainte de începerea şedinţei, că el nu va cerşi mila partidului, aşteptând o decizie. ?Dacă ei cred că eu voi aştepta până când ei vor lua o decizie, se înşeală. Am 40 de ani?, a concluzionat Marian Vanghelie.

Primarul sectorului 5 este furios pe liderii PSD pentru că nu s-au ?grăbit? să îl desemneze candidat final în cursa pentru Capitală. Printre amănuntele care îl supără pe Vanghelie, se umără şi faptul că Sorin Oprescu stă mai bine în sondaje. Miron Mitrea, şeful de campanie a PSD a declarat că decizia finală în ceea ce priveşte candidatul pentru Bucureşti ?o vom avea la începutul lunii aprilie?.

Ion Iliescu a declarat, la ieşirea de la şedinţă, că scopul întrunirii nu a fost desemnarea candidatului pentru Capitală, decizia fiind amânată după summitul NATO. "După NATO se va întruni Comitetul Executiv", a precizat preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, adăugând că Biroul Permanent nu are atribuţia de a desemna un candidat.

Cel mai potrivit pentru funcţia de candidat al PSD pentru Capitală, ar fi, în opinia lui Iliescu, "cel care are cea mai mare priză la public"..În ceea ce priveşte o posibilă alianţă între PNL şi PSD, fostul preşedinte al PSD susţine că acest lucru nu este posibil înainte de alegeri. Iliescu nu exclude, însă, o alianţă postelectorală.

Pe de altă parte, Victor Ponta declară , deşi e pe locul doi în sondaje după Oprescu, "îl sustin pe Oprescu".

Favoriţi pentru candidatura la Capitală sunt Marian Vanghelie şi Sorin Oprescu, decizia urmând a fi luată în şedinţa Biroului Permanent al partidului. Alegerea pare foarte dificilă, în condiţiile în care ambii pretendenţi au susţinători în partid -

Candidatura lui Marian Vanghelie la Primăria Capitalei, anunţată de liderul social democrat, Mircea Geoană, a provocat reacţii dure în interiorul partidului. Problema ar putea fi tranşată însă abia luna viitoare.

Biroul Permanent Naţional nu are decizia finală în stabilirea candidaturilor la principalele primării. Potrivit statutului PSD, validarea candidaturilor se face de către Comitetul Executiv al partidului. Lista definitivă va fi aprobată de Comitetul Executiv.

VEDEŢI AICI DECLARAŢIA LUI VANGHELIE:

Antena 3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close