Antena 3 CNN Politică Vicepreşedintele grupului socialist din PE: Băsescu ar trebui să fie "mai înţelept"

Vicepreşedintele grupului socialist din PE: Băsescu ar trebui să fie "mai înţelept"

Vicepreşedintele grupului socialist din PE: Băsescu ar trebui să fie "mai înţelept"
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Feb 2011   •   09:13

Vicepreşedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat într-un interviu pentru RFI că preşedintele României, Traian Băsescu, ar trebui să fie un factor de stabilitate şi unitate, nu să se amestece în politica de zi cu zi, informează Mediafax.

Preşedintele ar trebui să fie "mai înţelept", declară Hannes Swoboda.

Acesta a adăugat că, în mod normal, nu s-ar implica în treburile altei ţări, dar consideră că preşedintele Traian Băsescu nu ar trebui să fie un om al diviziuini, „aşa cum este perceput adesea din exterior."

Traian Băsescu a discutat, joi seară, cu viceguvernatorul BNR Cristian Popa, nume vehiculat în ultimele zile ca posibil premier în locul lui Emil Boc.

Surse politice preluate de Antena 3 au declarat că preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, joi seară, cu Cristian Popa, viceguvernator BNR, pentru a discuta despre funcţia de premier.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, marţi, citând surse din PDL, că Popa ar putea fi nominalizarea pentru postul de premier tehnocrat, dar cu cabinet politic, pe care şeful statului ar putea să o prezinte, pentru a solicita sprijin, parlamentarilor democrat-liberali.

În acest context, presa a vehiculat mai multe nume, cum ar fi Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu, Cristian Popa, Călin Georgescu.

În toamna anului 2009, Cristian Popa a fost susţinut de PDL pentru actualul mandat de membru în CA şi viceguvernator BNR.

×
Subiecte în articol: Hannes Swoboda pdl premier
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close