Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, despre ultimatumul dat de Klaus Iohannis lui Cioloş. Ce se va întâmpla cu premierul dacă va alege PNL

Victor Ponta, despre ultimatumul dat de Klaus Iohannis lui Cioloş. Ce se va întâmpla cu premierul dacă va alege PNL

Victor Ponta, despre ultimatumul dat de Klaus Iohannis lui Cioloş. Ce se va întâmpla cu premierul dacă va alege PNL
01 Oct 2016   •   22:46

Victor Ponta a afirmat, în ediţia de sâmbătă a emisiunii ''Q&A cu Alessandra Stoicescu'', că dacă premierul Dacian Cioloş îşi va declara public adeziunea sau preferinţa pentru PNL, capitalul său de iimagine va avea de suferit.

''Nu ştiu ce va face Dacian Cioloş. Ştiu sigur că dacă va accepta a doua zi va pierde jumătate din ce are acum. Pentru că, vedeţi, fiecare este prizonierul propriei sale imagini. Domnul Cioloş şi-a construit, împreună cu nişte oameni, imaginea celui care nu este ca partidele politice - partidele sunt rele, domnul Cioloş e bun. În anul 2000, domnul Isărescu - foarte respectat cred că de peste 50 la sută dintre români, un prim-ministru mai bun decât Dacian Cioloş, cu siguranţă - în acel an de tehnocraţie, a ajuns pe locul al patrulea'', a spus Victor Ponta.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Dacian Cioloș să-și declare rapid intențiile privind proiectele sale de viitor, dar şi să spună ''cu cine vrea să continue''.

„Mulți își pun întrebarea dacă Dacian Cioloș rămâne un premier independent și după aceea se retrage sau dacă dorește să își continue anumite proiecte și recunosc că personal cred că ar face bine să își continue proiectele. Are proiecte bune, începute, dar atunci să își declare măcar simpatia - sau adeziunea sau preferința - pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor după alegeri”, a spus Klaus Iohannis.

El a adăugat că „Dacian Cioloș ar putea să își continue foarte bine proiecte importante dacă acum, când ecuația este încă incertă, își declară intențiile de viitor, și atunci ar trebuie să declare și cu cine vrea să își continue aceste proiecte”.

Președintele a ţinut să sublinieze însă că nu va nominaliza „persoane independente politic pentru poziția de premier al României.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close