Antena 3 CNN Politică Victor Ponta explică de ce s-a gândit să candideze la funcția de Președinte al Camerei Deputaților

Victor Ponta explică de ce s-a gândit să candideze la funcția de Președinte al Camerei Deputaților

Victor Ponta explică de ce s-a gândit să candideze la funcția de Președinte al Camerei Deputaților
14 Iun 2016   •   21:07

Victor Ponta a explicat de ce a dorit funcția de Președinte al Camerei Deputaților și a vorbit despre ce va face în continuare în politică.

”De ce m-am gandit sa candidez la functia de Presedinte al Camerei Deputatilor ?

1. Pentru ca foarte multi oameni pe care ii pretuiesc ( plus colegi de Partid si lideri politici inclusiv Liviu Dragnea) mi-au spus ca nu pot sa abandonez increderea si sperantele investite in mine in toti acesti ani / nici sa spun ca nu mai imi pasa de lucrurile nedrepte si de modul in care iar Romania este daramata ca in Legenda Mesterului Manole - deci trebuie sa uit ranile si sa ma implic
2. Pentru ca am experienta si cunostiintele necesare sa exercit alaturi de colegii mei una din functiile de baza ale Parlamentului - controlul asupra actelor legislative si actiunilor Guvernului ( indiferent cum se cheama acesta, este democratic si util unei societati ca zi de zi sa monitorizezi guvernarea si sa sanctionezi greselile)
3. Pentru ca ( alaturi de Calin Popescu Tariceanu) am autoritatea morala si politica sa cer Presedintelui ( indiferent ca il cheama Basescu sau Iohannis) sa isi exercite doar atributiile din Constitutie, sa respecte Parlamentul si sa nu faca din acesta o tinta ( asa cum au facut toti liderii nedemocratici)!
4. Pentru ca stiu ce inseamna legi bune si legi proaste ( am in bagajul meu politic si una si alta) / stiu ce inseamna pentru omul obisnuit o lege gresita sau una inteleapta! Si pot sa ajut la elaborarea unor legi bune

De ce nu am mai candidat?

1. Pentru ca in loc sa discutam de proiectele de mai sus, prin suspiciune, manipulare si interpretari gresite ( inclusiv prin greaseala mea de a explica) totul urma sa se transforme azi intr-o batalie pentru putere in PSD - ceea ce eu nu imi doresc si nu am avut in gand! Nu sunt dispus sa fac rau PSD si nici sa dau batalii pentru mize pe care nu le consider importante!

Ce o sa fac in continuare?

Datoria fata de toti cei care au avut incredere in mine , ca si fata de cei care nu m-au placut si m-au banuit in mod eronat de tot felul de lucruri rele! Doar atat!” a scris Victor Ponta pe Facebook.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close