Antena 3 CNN Politică Videanu: Anticipatele? Bizarerii politice! Remanierea, speculaţie de presă

Videanu: Anticipatele? Bizarerii politice! Remanierea, speculaţie de presă

Videanu: Anticipatele? Bizarerii politice! Remanierea, speculaţie de presă
Sursa foto: Adriean Videanu
07 Mai 2010   •   12:43

Alegerile anticipate reprezintă o "bizarerie politică" în situaţia actuală în care se află în prezent România, remanierea vehiculată de presă în ultima vreme, simplă ?speculaţie?, iar un guvern de tehnocraţi ar putea gestiona o situaţie mai grea, dar nu o criză precum cea actuală, afirmă ministrul Economiei, Adriean Videanu.
"Anticipatele? Bizarerii politice! România este acum la limita luării unor decizii foarte importante care îi vizează viitorul. Vrem să luăm acele decizii deloc populare dar corecte pentru viitorul României, şi va trebui să le luăm, şi acest lucru va trebui să şi-l asume politic cineva, nu să stăm să aruncăm România într-un haos al alegerilor anticipate. Avem de rezolvat problemele acestei ţări. Sigur, legat de metodele de rezolvare, este opţiunea politică a fiecăruia", a declarat Videanu, citat de Mediafax.
Cât priveşte eventualitatea formării unui guvern de tehnocraţi, Videanu are un punct similar cu cel al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu: nu crede în această soluţie.
"România are nevoie de decizii politice majore. Un tehnocrat va gestiona o situaţie, criza comportă decizii politice majore. Care sunt deciziile acestea: încadrarea cheltuielilor publice într-un cuantum al veniturilor. România nu trebuie, în opinia mea, să consume la infinit mai mult decât produce, pentru că acest lucru, mai devreme sau mai târziu, va fi plătit. Consumăm pe datorie! Trebuie să încercăm să ne restructurăm cheltuielile publice, că vorbim de cele cu bunurile şi serviciile, că vorbim de anumite cheltuieli materiale, de anumite subvenţii inutile, acest lucru trebuie restructurat leu cu leu", a spus Videanu.
Scenariul unei posibile remanieri este considerat de Videanu doar "o speculaţie de presă", motivată fie de lipsa subiectelor fie de a inspiraţiei. Ministrul Economiei a criticat informaţiile din presa ultimelor zile referitoare la o posibilă remaniere guvernamentală, afirmând că aceasta nu se face "în media" sau "cu media", ci în urma unei analize atente pe fiecare domeniu.
"Remanierea nu poate să fie numai un proces de imagine, din punctul meu de vedere. De aceea, încă o dată, spun: remanierea este o pură speculaţie de presă, însă remanierea este posibilă oricând şi este un instrument politic la îndemâna primului ministru şi a preşedintelui care, în opinia mea, se face şi nu se discută. Nu se fac remanieri guvernamentale discutate cu media, prin media, cu cetăţenii. Se face o analiză calitativă a lipsei de perfomanţă a unui domeniu şi se spune ŤĂsta trebuie remaniat!ť, în ideea de a revitaliza un domeniu. Cam ăsta este scopul unei remanieri guvernamentale. Nu cred că remanierea este cea care ar putea să rezolve problemele, ci foarte importantă este coeziunea politică şi decizia politică majoră care trebuie luată în această perioadă dificilă", a spus Videanu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close