Antena 3 CNN Politică Viorel Cataramă, reacţie după ce a fost denunţat de BEC: „Eu sunt o primejdie pentru cei care se declară de dreapta, dar de fapt nu sunt”

Viorel Cataramă, reacţie după ce a fost denunţat de BEC: „Eu sunt o primejdie pentru cei care se declară de dreapta, dar de fapt nu sunt”

Viorel Cataramă, reacţie după ce a fost denunţat de BEC: „Eu sunt o primejdie pentru cei care se declară de dreapta, dar de fapt nu sunt”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    25 Sep 2019   •   14:08

Biroul Electoral Central a depus plângere penală împotriva lui Viorel Cataramă, Alexandru Cumpănaşu, Miron Cozma şi a altor cinci candidaţi la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Oficialii BEC au scris, în plângerile formulate, că semnăturile reclamate „prezintă elemente de similitudine evidentă”.

Ceilalţi candidaţi pentru care au fost sesizaţi procurorii sunt: Maria Minea, Cătălin Ivan, Sebastian Constantin Popescu, Ninel Peia şi Bobby Păunescu.

Membrii BEC au invocat o decizie a Curţii Constituţionale în care se arată că autenticitatea semnăturilor poate fi contestată doar prin constatarea juridică a falsului. 

Viorel Cataramă, candidat la alegerile prezidențiale, a reacționat la acuzațiile făcute de BEC. Cataramă a anunțat că va depune o plângere penală împotriva BEC pentru abuz în serviciu. Totodată, el a afirmat că îl va da în judecată pe președintele AEP și va sesiza CNCD.

„Eu sunt o primejdie pentru cei care se declară de dreapta, dar de fapt nu sunt. Eu am îndeplinit toate condițiile pentru a candida și nimeni nu poate să întoarcă această decizie și orice știre negativă aruncată în spațiul public nu-mi face decât rău și îmi reduce șansele de a beneficia de toate voturile pe care le pot obține ca urmare a campaniei electorale. CCR spune că BEC dispune de un uriaș aparat de lucru capabil ca prin sondaje să producă probe certe privind incorectitudinea semnăturile. Asta spune CCR, iar mie mi-a dat dreptate pentru că în aplicarea sancțiunii a folosit metode inadmisibile. BEC a încălcat legea și se face că uită acest lucru. (...) Este aruncată în opinia publică o știre falsă pentru a discredita unii candidați și pe mine în special”, a spus Viorel Cataramă, candidat la alegerile prezidențiale.

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close