Antena 3 CNN Politică Votul politicienilor. Preşedintele Băsescu şi familia s-au prezentat la urne

Votul politicienilor. Preşedintele Băsescu şi familia s-au prezentat la urne

<font color=red>Votul politicienilor.</font> Preşedintele Băsescu şi familia s-au prezentat la urne
15 Iun 2008   •   09:44

Dorinţa de a impresiona prin conştiinciozitate civică i-a scos din casă pe mai marii din poltiică încă de la primele ore ale dimineţii. Cei dintâi votant dintre politicieni a fost candidatul PC la primăria sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Acesta a votat în jurul orei 8, împreună cu soţia. Piedone a decloarat că a venit la vot pentru că ?Dumnezeul celor care au candidat este cetăţeanul?.



Al doilea nume politic important prezent pe listele votanţilor a fost Sorin Oprescu, candidatul inedpendent la primăria Capitalei. Acesta a votat la Şcoala numărul 17, în jurul orei 8.30. "Am votat schimbarea în bine, cu mine", a declarat Oprescu. Candidatul independent recunoaşte a precizat că restul zilei şi-l va petrece în secţiile de votare, întâlnindu-se cu oamenii.



Următoarea figură politică ce a tercut pe la urne a fost însuşi preşedintele Traian Băsescu, însoţit de familie. El a votat la Liceul "A.D Xenopol", în jurul orei 9.30. La ieşirea din cabină, şeful statului a declarat că Bucureştiul are nevoie de votul cetăţenilor, deşi modernizarea oraşului nu se poate realiza peste noapte. Capitala simte lipsa "unui om hotărât care să nu schimbe ceea ce s-a început", a afirmat preşedintele.



În jurul orei 10, au votat şi Dana şi Adrian Năstase, la Liceul Jean Monet. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a declarat că a venit la urne pentru retrocedarea dreptului de porprietate a oraşului. "Sper ca bucureştenii să îşi reia dreptul de porprietate asupra propriului oraş şi să primească un proiect solid", a declarat Năstase.

La scurt timp, Vasile Blaga, candidatul PD-L la primăria generală şi-a exprimat şi el opţiunea politică pe buletinul de vot. Contracandidatul lui Oprescu a menţionat că a dat un vot responsabil penrtu Bucureşti "frumos, curat, prosper, sănătos". "Sper ca bucureştenii să hotărască şi nu altcineva pentru ei", a precizat Blaga.



La ora 11, a votat şi preşedintele PSD, Mircea Geoană, la Liceul "Jean Monet". Acesta a declarat că "este important ca cei care au crezut că pot acapara Bucureştiul să primească un vot de blam din partea bucureştenilor".



Tot la "Jean Monet" a votat şi Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD. Acesta a declarat că a ales, în primul rând, o schimbare pentru Bucureşti. Totodată, Iliescu a declarat că indiferent de rezultatul votului de duminică, Oprescu nu se va întoarce în PSD.

Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close