Antena 3 CNN Politică Zgonea atacă după excluderea din PSD: Nu voi permite acest jihad antijustiție! Mă voi lupta în continuare!

Zgonea atacă după excluderea din PSD: Nu voi permite acest jihad antijustiție! Mă voi lupta în continuare!

Zgonea atacă după excluderea din PSD: Nu voi permite acest jihad antijustiție! Mă voi lupta în continuare!
Sursa foto: Foto: VideoNews
04 Mai 2016   •   14:17

A fost scandal în ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților. Valeriu Zgonea a refuzat să introducă pe ordinea de zi revocarea sa din funcție.

“Astăzi s-a încercat schimbarea președintelui Camerei Deputaților. Din păcate, regulamentul Camerei este foarte clar. Nu este vorba despre mine, este vorba depre ce am făcut în ultimii patru ani de zile. Până când destinul va decide, eu mă voi lupta în continuare”, a explicat Valeriu Zgonea, într-o declarație de presă de la Camera Deputaților.

“Dacă ești exclus din partid, devii parlament neafiliat. Deci nu este urmărit regulamentul. Acest tip de social-democrație și de politică trebuie să dispară din Parlament și eu mă voi lupta până la capăt cu aceste elemente”, a adăugat Zgonea.

“Excluderea este de îndată, chiar dacă tu contești decizia de excluderea. Legea lor este treaba lor. Eu mă uit la regulamentul Camerei, care este lege ordinară, este obligatorie pentu mine și eu trebuie să fiu garantul respectării acestui regulament. Nu am acceptat introducerea pe ordinea de zi a acestei propuneri, pentru că este ilegală. Legalitatea este obligatorie, dacă vrei să fii președintele Camerei Deputaților. Eu mi-am pierdut toate calitățile din grupul parlamentar, odată cu excluderea mea din 27 aprilie. Cum poate fi dat afară un membru de partid pentru delict de opinie, nu știu. Dar decizia este decizie, eu sunt parlamentar neafiliat acum, nu mai fac parte din grupul PSD. Nu voi permite acest jihad antijustiție! Nu am nicio negociere cu PNL.”

Reporterul Antena 3 Diana Lazăr a explicat că au fost două ședințe în Cameră și în fiecare dintre acestea nu s-a introdus pe ordinea de zi solicitarea grupului PSD de revocare a lui Valeriu Zgonea din funcția de președinte al Camerei.

Războiul PSD – Zgonea a ajuns acum la faza pe regulament. Fiecare dintre cele două părți susține, cu argumentele trecute în regulament, interpretabile, că celălalt nu are dreptate.

Cert este că Zgonea se bucură acum de susținerea PNL și de voturile liberalilor care, iată, sunt deschiși în această direcție. Liberalii i-au luat partea lui Zgonea în această ședință de Birou Permanent și s-au opus introducerii pe ordinea de zi a acestei solicitări de revocare.

Valeriu Zgonea a contestat faptul că acest Birou Permanent nu a fost convocat regulamentar, respectiv nu s-au întâlnit înainte liderii grupurilor parlamentare, cei care pot stabili ordinea de zi. Mai apoi, a pregătit o contestație în care afirmă că nu mai este membru PSD, deci partidul nu poate cere revocarea sa. Pe de altă parte, partidul subliniază că regulamentul nu poate fi încălcat, mai ales că Zgonea încă nu și-a dat demisia din grupul PSD, nu a anunțat în plen acest lucru.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close