Antena 3 CNN Politică Ziua de luni, 30 aprilie, va fi declarată zi nelucrătoare pentru angajaţii din sectorul public

Ziua de luni, 30 aprilie, va fi declarată zi nelucrătoare pentru angajaţii din sectorul public

Ziua de luni, 30 aprilie, va fi declarată zi nelucrătoare pentru angajaţii din sectorul public
Sursa foto: Foto: INTACT Images
22 Apr 2012   •   13:16

Ziua de luni 30 aprilie 2012 va fi declarată zi nelucrătoare în sectorul public şi urmează să fie recuperată ulterior, într-o sâmbătă din luna mai, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia Sărbătorii de 1 Mai, a declarat, duminică, premierul Mihai Răzvan Ungureanu.
   
"Am discutat deja despre acest subiect în Guvern şi aceasta este intenţia noastră", a spus Ungureanu.
   
Guvernul a discutat în şedinţă posibilitatea ca bugetarii să nu lucreze pe 30 aprilie, pentru a se prelungi astfel minivacanţa de 1 Mai, o decizie urmând să fie luată săptămâna viitoare, a declarat, miercuri, agenţiei Mediafax, Bogdan Oprea, purtatorul de cuvând al Ministerul Dezvoltări Regionale şi Turismului.
   
"Guvernul a discutat în şedinţă posibilitatea ca ziua de 30 aprilie să fie liberă pentru bugetari, urmând să fie recuperată ulterior. A fost o discuţie de principiu, o decizie urmând să fie luată în şedinţa Executivului de săptămâna viitoare", a spus Oprea.



   
Bugetarii sunt liberi marţi, 1 mai, şi dacă nu ar lucra nici luni, 30 aprilie, ar avea patru zile libere consecutive.
   
"MDRT susţine această iniţiativă, pentru că ar duce la creşterea circulaţiei turistice de 1 mai şi la un număr mai mare de zile petrecute de turişti în staţiuni", a adăugat Oprea.
   
Purtătrul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat toto miercuri că Executivul în calcul stabilirea zilei de 30 aprilie ca zi nelucrătoare, propunere "cald îmbrăţişată" de Ministerul Turismului, deoarece astfel ar fi asigurate patru zile libere între sfârşitul săptămânii viitoare şi l Mai, fapt care ar constitui o oportunitate pentru susţinerea turismului românesc.
   
"E o propunere care probabil va fi asumată de Guvern. E cald îmbrăţişată de Ministerul Turismului, care ar considera cele patru zile care s-ar lega libere o oportunitate pentru susţinerea turismului local şi evident că Guvernul ia în calcul această opţiune", a spus Suciu.
   
Potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turişti români vor merge pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, număr apropiat de cel înregistrat anul trecut.
   
Cele mai căutate staţiuni vor fi Mamaia, Eforie Nord, Neptun şi Vama Veche.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close