Antena 3 CNN Actualitate De ce a fost mărită pedeapsa lui Gigi Becali. Motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti

De ce a fost mărită pedeapsa lui Gigi Becali. Motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti

De ce a fost mărită pedeapsa lui Gigi Becali. Motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Iul 2013   •   18:13

Tribunalul Bucureşti (TB) arată, în motivarea deciziei prin care i-a mărit pedepsa lui Gigi Becali la trei ani şi jumătate de închisoare, că afaceristul a dat dovadă de perseverenţă infracţională în perioada lungă de timp în care şi-a desfăşurat activităţile ilicite.

"Referitor la sporul aplicat de 6 luni, tribunalul consideră că este suficient pentru a se atinge scopul educativ şi preventiv al pedepsei, acesta impunându-se în raport de perseverenţa infracţională a petentului şi perioada lungă de timp în care acesta şi-a desfăşurat activităţile ilicite", notează judecătorul Tribunalului Bucureşti (TB), în documentul citat, informează Mediafax.

Instanţa mai arată că "în situaţia în care nu s-ar aplica un spor cu ocazia contopirii pedepselor, s-ar crea impresia de impunitate pentru condamnat, ceea ce va constitui un îndemn la săvârşirea a cât mai multe infracţiuni, în viitor, după ce a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală".

"Tribunalul are în vedere de asemenea, în ce priveşte sporul de pedeapsă de şase luni, faptul că pentru infracţiunile cele mai grave că petentul a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de trei ani închisoare faţă de care s-a dispus suspendarea executării sub supraveghere şi cu aplicarea circumstanţelor atenuante", mai arată Tribunalul.

La data de 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare.

Finanţatorul Stelei are de isăşit o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.

 

 

×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close