Antena 3 CNN Sport Alte sporturi A început prima ediţie a Jocurilor Europene. Ceremonie de deschidere fastuoasă pe Stadionul Olimpic din Baku

A început prima ediţie a Jocurilor Europene. Ceremonie de deschidere fastuoasă pe Stadionul Olimpic din Baku

A început prima ediţie a Jocurilor Europene. Ceremonie de deschidere fastuoasă pe Stadionul Olimpic din Baku
12 Iun 2015   •   20:49

Prima ediţie a Jocurilor Europene, găzduită de Azerbaijan, la Baku, a început cu ceremonia de deschidere, pe Stadionul Olimpic. Peste 2.000 de persoane, sub coordonarea regizorului Dimitris Papaioannou au participat la crearea unui spectacol ce a celebrat tradiţia şi cultura azeră, reflectând rolul pe care îl ocupă Baku într-o Europă modernă.

Spectacolul de lumină şi culoare a fost completat de defilarea delegaţiilor ţărilor participante, care în total numără 6.000 de sportivi, sub privirile mai multor lideri politici europeni. La festivităţi a asistat şi premierul Victor Ponta.

Delegaţia României, formată din 147 de sportivi, a avut ca purtător de drapel pe Alin Moldoveanu, campion olimpic în 2012 la tir.

"Este o onoare pentru mine. Pentru orice sportiv este o onoare să poarte drapelul ţării sale. Este un sentiment frumos" a spus Alin Moldoveanu, care a adăugat că îşi doreşte să obţină la Baku un rezultat bun, care să îl califice la Olimpiada din 2016.

Rezultatele de la Baku vor conta, pentru 12 discipline sportive, în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio din 2016. Pentru tir, tenis de masă şi triatlon este vorba de calificare directă, în timp ce la atletism şi înot pot fi atinse pragurile impuse pentru calificare. În alte şapte probe se pot obţine puncte ce se contabilizează în perspectiva calificărilor.

×
Subiecte în articol: Jocurile Europene
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close