Antena 3 CNN Sport Alte sporturi AIBA a dezafiliat Federaţia Română de Box

AIBA a dezafiliat Federaţia Română de Box

AIBA a dezafiliat Federaţia Română de Box
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    06 Sep 2011   •   12:13

Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) a înştiinţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) că, începând cu data de 6 septembrie, Federaţia Română de Box a fost dezafiliată, cu toate efectele care decurg din această decizie.

 
Conform Gazetei Sporturilor, hotărârea va fi ratificată la Congresul AIBA, care va avea loc pe data de 24 septembrie.
 
În urma acestei decizii, niciun sportiv român nu poate concura la competiţiile organizate sub egida AIBA, ceea ce înseamnă că pugiliştii români ratează Campionatele Mondiale de Box de la Baku, la care ar fi trebuit să participe în perioada 22 septembrie-10 octombrie.
 
În condiţiile în care nu vor lua parte la Mondiale, pugiliştii români mai au şanse de a se califica pentru Jocurile Olimpice de la Londra doar la începutul anului viitor, atunci când va avea loc un turneu de calificare, dar numai dacă AIBA va reveni asupra deciziei.
 
Este o veste tristă, pentru că ne determină pe noi, cei care am preluat pregătirea boxerilor, să le întrerupem finanţarea. Nu putem băga bani în ceva ce nu are finalitate. Mai există o speranţă pentru ei cu turneul de calificare”, a declarat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.
 
Decizia AIBA a fost determinată de conflictul pe care Rudel Obreja, preşedintele FRB, îl are de mai mult timp cu forul mondial, care îi cere să demisioneze din funcţa pe care o deţine. De asemenea, AIBA a cerut până pe 31 august să aibă loc noi alegeri pentru preşedinţia federaţiei, însă acestea urmează să aibă loc abia pe 28 octombrie.

 

×
Subiecte în articol: rudel obreja
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close