Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Alina Dumitru, fără medalie la Campionatul Mondial de judo de la Paris

Alina Dumitru, fără medalie la Campionatul Mondial de judo de la Paris

Alina Dumitru, fără medalie la Campionatul Mondial de judo de la Paris
de M.T.    |    23 Aug 2011   •   17:27

Alina Dumitru a ratat şansa de a-şi trece în palmares singura medalie de aur care îi lipsea din palmares, cea de campioană mondială.

 
Judoka de 29 de ani a fost învinsă în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Paris de belgianca Charline van Snick, sportivă în faţa căreia reuşise să câştige o singură dată în precedentele patru întâlniri directe.
 
Până în sferturile de finală, Alina Dumitru a trecut de Madina Babakulyyeva (Turkmenistan), Urantsetseg Munkhbat (Mongolia), luptă care a avut nevoie de prelungiri, şi de Ana Hormigo (Portugalia).
 
În timpul luptei cu van Snick, românca s-a accidentat la umăr şi, deşi a reuşit să ducă meciul până la final, nu a putut să obţină calificarea în semifinale. Alina a avut şansa de a se lupta pentru medalia de bronz, intrând în recalificări, dar s-a văzut nevoită să abandoneze în prelungiri în faţa franţuzoaicei Frederique Jossinet şi a părăsit în lacrimi competiţia.
 
Alina Dumitru rămâne cu trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale, în 2005, 2007 şi 2010. Palmaresul româncei este completat de titlul olimpic cucerit în 2008 şi de cele şapte medalii de aur la Europene.

×
Subiecte în articol: Alina Dumitru paris Franta
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close