Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Alpinista română COCO va deveni prima femeie care încheie circuitul Volcanic Seven Summits

Alpinista română COCO va deveni prima femeie care încheie circuitul Volcanic Seven Summits

Alpinista română COCO va deveni prima femeie care încheie circuitul Volcanic Seven Summits
15 Iul 2010   •   12:51

Sportiva Crina COCO Popescu a decis să meargă în expediţie în Antarctica, la sfarşitul anului, unde va escalada două vârfuri situate la peste 1.000 km distanţă unul de celălalt: Mt. Sidley şi Mt. Vinson, se arată într-un comunicat al Clubului Montan Altitudine.

Alpinista în vârstă de 15 ani, reprezentantă a Federaţiei Romane de Alpinism şi Escaladă, va face echipă cu alpinistul american Jordan Romero în vârstă de 14 ani care în luna mai, prin ascensiunea reuşita pe Everest, a devenit astfel cel mai tânăr alpinist din lume care a ajuns pe cel mai inalt vârf al planetei.

Prin ascensiunea pe Mt. Sidley, care este cel mai înalt vulcan al Antarcticii, COCO ar putea deveni prima femeie din lume care încheie circuitul Volcanic Seven Summits.

Costurile expeditiei din Antarctica se ridica la 65,000 EUR, reprezentand cel mai mare impediment in realizarea unei performante unice pentru Romania.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Antarctica
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close