Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Andre Greipel a câştigat etapa a 6-a din Turul Franţei. Daryl Impey, primul african în galben

Andre Greipel a câştigat etapa a 6-a din Turul Franţei. Daryl Impey, primul african în galben

Andre Greipel a câştigat etapa a 6-a din Turul Franţei. Daryl Impey, primul african în galben
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    04 Iul 2013   •   20:33

Germanul Andrea Greipel a câştigat etapa a 6-a din ediţia centenară a Turului Franţei, desfăşurată între Aix-en-Provence şi Montpellier, pe o distanţă de 176,5 km, după ce i-a învins la sprint pe slovacul Peter Sagan şi pe compatriotul său Marcel Kittel.

Rutierul de la Lotto a profitat de tactica excelentă a echipei sale, dar şi de faptul că, principalul favorit, britanicul Mark Cavendish, a fost implicat într-o căzătură cu câţiva kilometri înainte de finish, şi a obţinut primul său succes în actuala ediţie din Le Tour.

Prin această victorie, Greipel a urcat pe locul 2 în ierarhia tricoului verde, la 29 de puncte în spatele liderului Peter Sagan (159) şi cu un avans de 11 puncte faţă de Cavendish (119), sosit doar al patrulea la Montpellier.

Etapa a 6-a a adus şi schimbarea purtătorului tricoului galben. Sud-africanul Daryl Impey a sosit cu 5 secunde mai repede decât coechipierul său de la Orica, Simon Gerrans, şi a devenit primul rutier din Africa lider în clasamentul general al Turului Franţei.

„Este o zi specială, un vis devenit realitate, atât pentru mine, cât şi pentru Africa de Sud”, a declarat Impey, care îi devansează la general pe norvegianul Edvald Boasson Hagen (Sky) şi pe Simon Gerrans, fostul lider.

Etapa a 7-a este programată vineri, între Montpellier şi Albi, pe o distanţă de 205,5 km, rutierii urmând să treacă peste o căţărare de categoria a doua (Col dela Croix de Mouins), două căţărări de categoria a treia şi o alta de categoria a patra, însă finalul este în coborâre.

×
Subiecte în articol: Turul Frantei tricoul galben
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close