Antena 3 CNN Sport Alte sporturi AP: Cătălina Ponor, gimnasta care face spectacolele din Las Vegas să pălească

AP: Cătălina Ponor, gimnasta care face spectacolele din Las Vegas să pălească

AP: Cătălina Ponor, gimnasta care face spectacolele din Las Vegas să pălească
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.T.    |    04 Oct 2011   •   15:48

În absenţa Sandrei Izbaşa, românii îşi pun cele mai mari speranţe la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Tokyo în Cătălina Ponor, care, la 24 de ani, revine la o competiţie de asemenea anvergură.

Triplă campioană olimpică, Ponor este vedeta indiscutabilă a delegaţiei României, lucru remarcat şi de Nancy Armour, unul dintre trimişii Associated Press în capitala Japoniei.

Cătălina Ponor este în centrul atenţiei la Campionatele Mondiale de gimnastică, şi nici nu ar fi putut fi altfel. Revenită în elementul ei, după ce a decis că nu este făcută pentru viaţa unui sportiv retras, tripla medaliată cu aur la Jocurile Olimpice a redat echipei României aura de care are nevoie în încercarea de a reconstrui evoluţiile din trecut”, scrie AP, care îl citează şi pe antrenorul lotului feminin, Octavian Belu: „Aveam nevoie de un star, de un lider în echipă”.

Tehnicianul român a oferit o posibilă explicaţie pentru revenirea lui Ponor în activitate: „Poate s-a întors pentru că se simte la fel cum m-am simţit eu şi Mariana Bitang. O gimnastă precum Cătălina, cu trei titluri olimpice, e mai bine să fie prezentă în sală ca un simbol, decât, nu ştiu, la muzeu”.

Octavian Belu a revenit şi el la lotul naţional în 2010, după ce timp ce cinci ani a activat în politică. „Mi-a fost foarte greu să urmăresc totul din afară. Am încercat să ajut, căutând bani şi alte facilităţi. Dar cred că nu a fost suficient. Nu ştiu dacă întoarcerea mea va fi suficientă pentru ca România să fie din nou la nivelul la care era când am plecat, dar voi încerca. Pas cu pas, ne apropiem de Londra 2012 şi sper că vom fi destul de buni încât să obţinem rezultate bune acolo”, a spus Belu.

În opinia AP, Cătălina Ponor este foarte importantă în încercarea României de a reveni în prim-planul concursurilor de gimnastică. Nancy Armour face referire la valorea româncei la bârnă şi la sol, despre ultimul aparat scriind că „unele dintre exerciţiile sale ar face să pălească şi câteva spectacole din Las Vegas”, dar adaugă faptul că principalele sale atuuri rămân calităţile de lider şi reputaţia.

Nu o privesc pe Cătălina ca pe o gimnastă de 24 de ani. Este foarte dinamică şi şi-a păstrat aceleaşi calităţi dintotdeauna. Participarea sa la aceste campionate reprezintă doar un pas, dar obiectivul său îl reprezintă Londra. Iar eu sper că acolo va fi în cea mai bună formă”, a încheiat Belu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close