Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Argentinianul Juan Jose Haedo a câştigat etapa a 16-a din Turul Spaniei

Argentinianul Juan Jose Haedo a câştigat etapa a 16-a din Turul Spaniei

Argentinianul Juan Jose Haedo a câştigat etapa a 16-a din Turul Spaniei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    07 Sep 2011   •   11:47

Juan Jose Haedo a câştigat etapa a 16-a din Vuelta, desfăşurată pe o distanţă de 188, 1 kilometri, între Villa Romana La Olmeda şi Haro, aducând astfel prima victorie pentru Argentina într-un mare tur.

Rutierul sud-american de la Saxo a fost urmat de doi ciclişti italieni,  Alessandro Petacchi (Lampre) şi Daniele Bennati (Leopard-Trek).

Deşi părea că va fi o etapă fără probleme, finalul a fost marcat de o derută generală, cauzată de un sens giratoiru care a stricat tactica tuturor echipelor. Haedo a fost cel care a profitat şi a declanşat un sprint la care nimeni nu a avut răspuns, cu 200 de metri înainte de sosire, şi a obţinut cel mai important succes al carierei.

Categoric, acest triumf reprezintă încununarea carierei mele. Am mai obţinut victorii în Criteriul Dauphine, Tirreno-Adriatico şi Turul Cataluniei, dar acesta este cel mai frumos. Momentul de acum vine ca o recompensă pentru cele 16 zile în care am suferit. Am luat decizia bună când am ales să nu părăsesc cursa. Sunt primul argentinian învingător într-o etapă dintr-un Mare Tur, e ceva cu adevărat deosebit”, a declarat învingătorul înainte de a urca pe podium.

De confuzia din final a profitat liderul clasamentului general, Juan Jose Cobo, care a mai pus 2 secunde la avansul pe care îl avea în raport cu principalul său urmăritor, britanicul Christopher Froome.

Etapa a 17-a din Turul Spaniei va avea loc miercuri, între Faustino V şi Pena Cabarga (211 kilometri), şi va fi ultima din actuala ediţie care se va încheia în ascensiune, cu o căţărare de categorie specială a cărei pantă medie este de 9,2%.


×
Subiecte în articol: Vuelta Turul Spaniei Argentina
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close