Antena 3 CNN Sport Alte sporturi „Blestemul coperţilor” la CM de Atletism: Yelena Isinbayeva a ratat podiumul la săritura cu prăjina

„Blestemul coperţilor” la CM de Atletism: Yelena Isinbayeva a ratat podiumul la săritura cu prăjina

„Blestemul coperţilor” la CM de Atletism: Yelena Isinbayeva a ratat podiumul la săritura cu prăjina
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    31 Aug 2011   •   11:17

Rusoaica Yelena Isinbayeva a devenit al patrulea nume important lovit de ceea ce este deja numit „blestemul coperţilor” la Campionatele Mondiale de Atletism de la Daegu (Coreea de Sud), după ce a ratat o clasare pe podium în finala probei al cărei record mondial îl deţine.

În fiecare zi, IAAF publică un program al Campionatelor Mondiale care prezintă următoarele evenimente ale competiţiei. În prima zi, australianul Steve Hooker s-a aflat pe copertă şi a ratat calificarea în finala de la prăjină. Au urmat Usain Bolt şi cubanezul Dayron Robles, ambii descalificaţi la 100 de metri, respectiv 110 metri garduri, iar Isinbayeva încheie această listă a numelor sonore care au capotat.

Sunt foarte dezamăgită că am pierdut din nou, dar sunt optimistă în privinţa anului viitor”, a spus Isinbayeva, câştigătoare a titlului mondial în 2005 şi 2007.

Noua campioană mondială la săritura cu prăjina este brazilianca Fabiana Murer, care a reuşit să sară 4,85 metri, medalia de bronz fiind câştigată de Martina Strutz (Germania), cu o performanţă de 4,80 metri. Podiumul a fost completat de rusoaica Svetlana Feofanova, câştigătoarea titlului în 2003.

O altă surpriză s-a produs la 400 de metri masculin, acolo unde deţinătorul titlului, americanul LaShawn Merritt, a fost învins pe final de Kirani James, un atlet de numai 19 ani din Grenada. „Este un sentiment minunat, dar oricum mă simţeam mândru şi numai cu faptul că sunt aici pentru a-mi reprezenta ţara”, a spus James, care a încheiat cursa în 44,60 secunde.

Merritt a venit pe locul 2, cronometrat în 44,63 secunde, în timp ce belgianul Kevin Borlee a obţinut medalia de bronz cu un timp de 44,90 secunde.

Kenya a obţinut o nouă medalie de aur la Daegu, după ce David Rudisha şi-a păstrat titlul mondial la 800 de metri, probă în a cărei finală s-a impus în 1:43:91. Sudanezul Abubaker Kaki a sosit al doilea, iar rusul Yuriy Borzakovskiy a ocupat ultimul loc pe podium.

Germanul Robert Harding a câştigat finala probei de aruncarea discului, cu o performanţă de 68,97 metri, estonianul Gert Kanter şi iranianul Eshan Hadadi ocupând următoarele două poziţii, în timp ce rusoaica Tatyana Chernova a luat aurul la Heptathlon, depăşindu-le pe britanica Jessica Ennis şi pe germanca Jennifer Oeser.

În proba feminină de 20 de kilometri marş, rusoaica Olga Kaniskina a obţinut cel de-a treilea titlu mondial, terminând cursa înaintea chinezoaicei Liu Hong şi a compatrioatei sale Anisya Kirdyapkina.


×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close