Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Braşovul, capitala sporturilor de iarnă. Festivalul Olimpic al Tineretului European a luat oficial startul

Braşovul, capitala sporturilor de iarnă. Festivalul Olimpic al Tineretului European a luat oficial startul

Braşovul, capitala sporturilor de iarnă. Festivalul Olimpic al Tineretului European a luat oficial startul
Sursa foto: Foto: www.gsp.ro
18 Feb 2013   •   11:12

Festivalul Olimpic al Tineretului European a început la Braşov.  Peste 900 de sportivi se vor întrece în competiţii de schi alpin, patinaj sau hochei pe bazele sportive de la Râşnov, Poiana Braşov, Cheile Grădiştei şi Predeal. Torţa olimpică, aprinsă pentru prima data in Grecia pentru Romania, a fost purtată de scrimerul român Mihai Covaliu.

Ceremonia a început cu o urare de bun venit adresată oaspeţilor în trei limbi, apoi corul de copii Unison a intonat imnul României. Parada delegaţiilor sportive a început cu reprezentantii Greciei, de unde a fost adusă flacăra olimpică. Şirul celor 49 de ţări participante a fost încheiat de sportivii români.

Deschiderea oficială a Festivalului Olimpic al Tineretului European a fost făcută de premierul Victor Ponta. Evenimentul a atras numeroşi politicieni şi sportivi.

La eveniment a fost prezentă şi Elena Udrea, care nu a ratat ocazia să se laude cu investiţiile făcute pe vremea când era ministrul Turismului.

Momentul cel mai asteptat a fost intrarea tortei olimpice pe stadion si aprinderea flăcării olimpice.  Ceremonia s-a incheiat cu sărituri demonstrative cu snowboardul, concerte, artificii şi jocuri de lasere şi lumini.

Festivalul Olimpic al Tineretului European se va desfăşura în Braşov, Râşnov şi Predeal, Cheile Grădiştei - Fundata, în perioada 17 - 22 februarie. La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret din România sunt aşteptaţi 1.500 de participanţi, dintre care 900 sportivi şi 600 de membri ai delegaţiilor. Se vor întrece 559 de băieţi şi 351 de fete astfel: 182 de concurenţi la schi alpin, 147 de concurenţi la biatlon, 162 de concurenţi la schi fond, 86 de concurenţi la săriturile cu schiurile, 91 de concurenţi la snowboarding, 50 de concurenţi la patinaj artistic, 62 de concurenţi la patinaj viteză şi 120 de concurenţi la hochei pe gheaţă.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta Elena Udrea olimpici
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close