Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Campionul voinţei. Joacă golf cu un picior lipsă, cu concurenţi fără dizabilităţi (VIDEO)

Campionul voinţei. Joacă golf cu un picior lipsă, cu concurenţi fără dizabilităţi (VIDEO)

Campionul voinţei. Joacă golf cu un picior lipsă, cu concurenţi fără dizabilităţi (VIDEO)
Sursa foto: manuel de los santos
07 Oct 2009   •   10:02

Pierderea unui picior ar însemna pentru majoritatea lumii pierderea speranţei, dar şi a bucuriei care vine din practicarea unui sport. Dominicanul Manuel de Los Santos a fost mereu pasionat de golf, dar la 18 ani şi-a pierdut un picior. Nu s-a lăsat, însă, şi la 25 de ani practică sportul favorit într-un singur picior, în concursuri de amatori, dar şi de profesionişti. Loviturile sale şochează ochiul, iar determinarea lui însufleţeşte.
De Los Santos şi-a pierdut un picior pe când avea 18 ani, într-un accident de motocicletă, care l-a lăsat în comă. După patru zile s-a trezit şi s-a văzut faţă în faţă cu realitatea, o viaţă de suferinţă. Sau nu? Manuel a plecat din Republica Dominicană în Franţa, împreună cu soţia, şi a început o carieră în golf. Atunci când a devenit suficient de bun a atras atenţia opiniei publice franceze, iar acum surprinde o lume întreagă. A jucat împreună cu jucători fără nici un handicap şi pe mulţi i-a învins.
Acest lucru i-a adus un contract de sponsorizare, fapt ce i-a permis să devină jucător profesionist. De Los Santos cuncurează astăzi împotriva altor jucători ce handicap fizic, conform timesonline.co.uk.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: golf
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close