Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Carl Lewis sprijină candidatura oraşului Tokyo la organizarea JO 2020

Carl Lewis sprijină candidatura oraşului Tokyo la organizarea JO 2020

Carl Lewis sprijină candidatura oraşului Tokyo la organizarea JO 2020
de M.T.    |    25 Mar 2013   •   17:35

Carl Lewis a efectuat o vizită la Tokyo, ocazie cu care şi-a anunţat sprijinul pentru candidatura metropolei nipone la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2020.

Fostul atlet american, de nouă oi campion olimpic, a prezentat proiectul de renovare a Stadionului Naţional, care va fi principala gazdă a întrecerilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

„Cred că înalta tehnologie avangardistă pentru stadioane le va face mai comode şi mai adecvate cerinţelor actuale ale sportivilor. Japonia are o tradiţie enormă în sport şi eu cred că va avea cel mai modern stadion care a existat vreodată”, a declarat Lewis, potrivit Agerpres.

Citeşte aici povestea lui Carl Lewis


Modernizarea stadionului olimpic din Tokyo, care va avea o capacitate de 80.000 de locuri şi va fi realizată de arhitectul anglo-irakian Zaha Hadid.

Costurile totale ale renovării vor fi de 130.000 milioane yeni (1.260 milioane euro). Construcţia noii arene este prevăzută să se încheie în 2018, urmând să găzduiască în 2019 meciurile Cupei Mondiale de rugby.

Toky a mai organizat Jocurile Olimpice de vară în 1964 şi va concura alături de Madrid şi Istanbul la găzduirea ediţiei din 2020.

Decizia finală va fi luată pe 7 septembrie 2013 la Buenos Aires.

×
Subiecte în articol: Tokyo candidatura
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close