Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Christopher Froome a câştigat etapa a 17-a din Turul Spaniei, dar Juan Jose Cobo rămâne în roşu

Christopher Froome a câştigat etapa a 17-a din Turul Spaniei, dar Juan Jose Cobo rămâne în roşu

Christopher Froome a câştigat etapa a 17-a din Turul Spaniei, dar Juan Jose Cobo rămâne în roşu
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    08 Sep 2011   •   12:59

Britanicul Christopher Froome a câştigat etapa a 17-a din Turul Spaniei, cea mai spectaculoasă din această ediţie, după un duel epic cu liderul clasamentului general, Juan Jose Cobo, pe ultima căţărare a zilei, Pena Cabarga, lungă de 6,1 kilometri şi cu o pantă medie de 9,2%.

După ce evadarea zilei, în care s-au regăsit nume importante precum Sylvain Chavanel, Greg Van Avermaet sau Mathias Frank, a fost neutralizată, Daniel Martin a dat semnalul atacurilor, fiind urmat de Marzio Bruseghin şi Chris Anker Sorensen. Celor trei li s-au alăturat Jurgen Van Den Broeck şi Mikel Nieve, dar, pe ultima parte a căţărării, cea mai dură, favoriţii i-au ajuns din urmă şi au pornit în propriul duel.

Cu un kilometru şi jumătate înainte de final, purtătorul tricoului roşu, spaniolul Cobo, a trecut la trenă, unul dintre rezultate fiind distanţarea lui Vincenzo Nibali, învingătorul de anul trecut, Bauke Mollema şi a lui Bradley Wiggins. Singurul care a rezistat lângă liderul clasamentului general a fost Chris Froome, care, la intrarea în ultimul kilometru, a declanşat un atac furibund prin care s-a desprins la zece secunde.

Ibericul de la Geox a reuşit însă să revină şi, deşi nu l-a putut împiedica pe rutierul de la Sky să câştige etapa, rămâne pe primul loc la general. Podiumul a fost completat de olandezul Bauke Mollema.

În clasamentul tricoului roşu, Cobo rămâne lider, deşi avansul său în raport cu Froome a scăzut la numai 13 secunde, în timp ce poziţi a treia este ocupată de britanicul Bradley Wiggins, la 41 de secunde.

A fost ultimul finiş în căţărare şi am venit aici pregătiţi să dăm totul. Asta am făcut, însă Cobo a fost mult prea puternic. Echipa s-a comportat fantastic şi ne-a ajutat pe parcursul întregii curse. Ziua aceasta a fost una dintre cele mai dificile petrecute de mine pe bicicletă. Etapele grele s-au încheiat, dar dorim să îi facem viaţa complicată lui Cobo în continuare”, a declarat Froome.

Deşi până la finalul Vueltei nu mai este programat niciun finish în ascensiune, duelul dintre primii trei clasaţi va continua şi în etapele următoare, în munţii din Ţara Bascilor şi la sprinturile intermediare, unde se pot obţine secunde importante de bonificaţie.

Etapa a 18-a va avea loc joi, între Solares şi Noja, plutonul având de trecut peste cinci căţărări, dintre care una de categoria întâi, însă finalul este pe plat.


×
Subiecte în articol: Vuelta Turul Spaniei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close